Goedkope Sony Xperia E1 nu te koop in Nederland

Goedkope Sony Xperia E1 nu te koop in Nederland

De aantrekkelijk geprijsde Sony Xperia E1 is sinds deze maand te koop in Nederland. Het toestel heeft een prijskaartje van 149 euro. Diverse webshops bieden de smartphone echter nog voordeliger aan.

sony experia e1Het ontwerp van de Xperia E1 is in lijn met de huidige Xperia-modellen. Dat betekent een candybar-design die de telefoon een elegant uiterlijk geeft. De smartphone lijkt op de Xperia Z1, maar is wel een stuk kleiner en compacter. En, zoals verwacht, zijn de specificaties een stuk minder.

Zo kent het toestel een 4-inch display met een weinig spectaculaire resolutie van 800 bij 480 pixels. De Xperia E1 is uitgerust met een dualcore-processor die op een maximale snelheid van 1,2 GHz klokt, en met 512MB aan werkgeheugen. Verder aan boord is 4GB aan opslagruimte, dat via een micro-sd-kaartje is uit te breiden tot 32GB.

Autofocus en hdr-foto's met Xperia E1

Aan de achterzijde van het toestel vinden we een camera die in 3,15 megapixels kiekjes schiet. Met de camera kunnen gebruikers panorama- en hdr-foto’s schieten en hun foto’s scherpstellen met autofocus. Een frontcamera om selfies mee te schieten, schittert door afwezigheid. De smartphone meet 118 bij 62,4 bij 12 millimeter en weegt 120 gram.

De telefoon krijgt zijn energie van een 1700 mAh-accu, waarmee je circa 9 uur kunt bellen. De Xperia E1 draait op Android 4.3 (Jelly Bean), maar volgens Sony is er een update op komst die het besturingssysteem van KitKat voorziet. De smartphone is beschikbaar in het zwart, wit en paars.