Binnenkort gratis sms’en en goedkoop bellen in Europa met T-Mobile

Binnenkort gratis sms’en en goedkoop bellen in Europa met T-Mobile

T-Mobile heeft aangekondigd binnenkort met een nieuw soort abonnement te komen, waarmee gebruikers in Europa goedkoper kunnen bellen en gratis sms’en. De veranderingen hebben alleen betrekking op nieuwe abonnementen die ingaan vanaf 19 januari.

T-Mobile in Europa

T-Mobile in EuropaAl geruime tijd gelden er hoge tarieven voor het bellen en sms’en in het buitenland, maar T-Mobile brengt hier verandering in. Met de introductie van Stel Samen & Stel Bij, een nieuw abonnementsmodel, bellen gebruikers tot 120 minuten met hun Nederlandse belbundel in het buitenland (binnen de EU). Het ontvangen van gesprekken in het buitenland wordt volledig gratis, net als het versturen en krijgen van sms’jes. Voor het ontvangen van sms-berichten in Europa hoefde je voorheen al niets te betalen, maar T-Mobile maakt ook het verzenden ervan gratis.

Bundels aanpassen en 4GMAX

Naast het goedkoper bellen en gratis sms’en in het buitenland, krijg je met Stel Samen & Stel Bij ook de mogelijkheid om maandelijks je bel- en internetbundel aan te passen. Hiermee bepaal je straks zelf over hoeveel belminuten en MB’s je beschikt, zodat meer invloed hebt op je maandelijkse kosten.

Daarnaast krijgen gebruikers van het nieuwe abonnementsmodel de beschikking over 4GMAX, een snellere variant van het reguliere 4g. Hiermee behaal je volgens T-Mobile theoretische snelheden tot maximaal 120 Mbit/s. Ter vergelijking: op het normale 4g-netwerk van T-Mobile ligt de maximale snelheid momenteel op 50 Mbps.

Stel Samen & Stel Bij is vanaf 19 januari beschikbaar. T-Mobile heeft de prijzen van de nieuwe abonnementen nog niet bekendgemaakt, maar geeft wel aan dit spoedig te zullen doen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel