‘Samsung Galaxy S6 krijgt opties om interface aan te passen’

‘Samsung Galaxy S6 krijgt opties om interface aan te passen’

Het wordt binnenkort waarschijnlijk mogelijk om de software van je Samsung-toestel een andere look te geven, door voor een TouchWiz-thema te kiezen.

Een TouchWiz-thema voor personalisatie

TouchWiz-themaVeel smartphonefabrikanten voorzien hun toestellen tegenwoordig van opties om het uiterlijk van de software aan te passen, maar Samsung doet dit nog niet. Anonieme bronnen vertellen echter aan Sammobile dat het Zuid-Koreaanse bedrijf bezig zou zijn met TouchWiz-thema's, die de Android-skin eindelijk een andere look moeten gaan geven.

TouchWiz staat niet bij iedereen bekend als een aantrekkelijke of fijne Android-schil en nieuwe of aanpasbare thema's zullen dit gedeeltelijk verhelpen. Naar verluidt wordt de Galaxy S6 het eerste Samsung-toestel die met de uitgebreide thema-opties komt. Dit toestel wordt naar verwachting begin 2015 aangekondigd en rond april officieel uitgebracht.

Themes Center

Het aanpassen van TouchWiz wordt gedaan aan de hand van een nieuwe app, die waarschijnlijk Themes Center gaat heten. Het is echter nog onbekend of het hierbij alleen gaat om voorgeïnstalleerde thema's vanuit Samsung, of dat andere partijen hier ook aan kunnen bijdragen. Wel worden er hoogstwaarschijnlijk thema's beschikbaar gemaakt die zijn gericht op bepaalde evenementen of feestdagen (zoals kerst). Hiervoor zou je zelf niets hoeven moeten doen, want de app weet zelf wanneer het uiterlijk aangepast moet worden.

Naast het kiezen voor een Samsung-thema moet de thema-app je overigens ook in staat stellen om andere zaken aan te passen, zoals de systeemgeluiden, kleuren en het lettertype van het toestel.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel