Onbeperkt internetten op je smartphone met T-Mobile Oneindig Online

Onbeperkt internetten op je smartphone met T-Mobile Oneindig Online

T-Mobile heeft zojuist een nieuwe internetbundel gepresenteerd. Met Oneindig Online kunnen gebruikers voor een bedrag van minimaal 100 euro per maand onbeperkt internetten.

T-Mobile Oneindig Online

Oneindig Online maakt deel uit van de Stel Samen & Stel Bij-bundels. Met de nieuwe bundel kunnen gebruikers onbeperkt op hun telefoon of tablet internetten. Naast de hoogst mogelijke snelheid die T-Mobile te bieden heeft, mag je met Oneindig Online 2GB per maand verbruiken in het buitenland (binnen de Europese Unie). Het tarief van Oneindig Online is wel wat prijzig te noemen: de Oneindig Online-optie kost 90 euro per maand. Bovenop de startprijs van 10 euro per maand ben je dus minimaal 100 euro per maand lichter.

t-mobile oneindig online

Met Oneindig Online surf je met een downloadsnelheid van 120Mbit/s en een uploadsnelheid van 50Mbit/s. Belangrijk is dat tetheren, om bijvoorbeeld op je tablet de internetbundel van je smartphone te gebruiken, beperkt is tot maximaal 20GB per maand. T-Mobile controleert via de simkaart op welk apparaat de data wordt verbruikt.

T-Mobile schroeft automatisch de snelheid terug als de hoeveelheid data wordt overschreven. De provider meldt dan ook dat Oneindig Online geen vervanger voor de vaste lijn is, aangezien 20GB per maand waarschijnlijk niet voldoende is. Het bekijken van video's of streamen van Netflix-items zorgen er voor dat je snel over deze limiet gaat.

Ook past T-Mobile het videoverkeer aan. Video's worden in minimaal 480p gestreamd, waarbij het verschil met full-hd volgens de provider nauwelijks op een smartphone of tablet te merken is. T-Mobile registreert zelf of je een videodienst gebruikt.

Het terugschroeven van de videokwaliteit is echter opvallend te noemen. Nederland kent namelijk een vrij strenge netneutraliteitswet, die stelt dat al het internetverkeer gelijk behandeld moet worden. In de Oneindig Online-voorwaarden beroept T-Mobile zich op een uitzondering, waardoor voorkomen moet worden dat het netwerk door grote hoeveelheden dataverkeer verstopt raakt.

T-Mobile Oneindig Online release

T-Mobile Oneindig Online is vanaf 6 juni te koop voor particuliere klanten, maar komt medio juli ook beschikbaar voor zakelijke gebruikers. Op de website van T-Mobile kun je je alvast inschrijven voor de nieuwe bundel. De provider stuurt je dan een berichtje als de bundel te bestellen is. Tot slot kunnen klanten de MB-verdeler gebruiken met een Oneindig Online-bunden en eventueel extra data bij kopen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel