Bouwvakkersmartphone CAT S60 vanaf juni verkrijgbaar

Bouwvakkersmartphone CAT S60 vanaf juni verkrijgbaar

Caterpillar presenteert met de CAT S60 hun nieuwste smartphone. Het robuuste toestel met professionele hittecamera is vanaf juni verkrijgbaar in Europa.

Dit moet je weten over de CAT S60

Caterpillar leent zijn merknaam uit aan het Britse bedrijf Bullitt Mobile, dat deze oerdegelijke smartphone ontwikkelt. De CAT S60 onderscheidt zich door zijn robuuste behuizing en professionele hittecamera. De metalen behuizing en krasbestendige schermlaag laat de CAT S60 vallen overleven van maar liefst 1,8 meter. Op beton welteverstaan. Het toestel richt zich dan ook niet meteen op de reguliere consument, maar op bouwvakkers, elektriciëns, timmermannen en alle andere mensen die in hun werk behoefte hebben aan een robuust toestel.

cat s60

De 13 megapixel-camera van de S60 beschikt daarnaast over een FLIR ONE-hittecamera. Deze professionele hittecamera komt in veel van deze beroepen als geroepen. Met de camera kun je precies de temperatuur van objecten of personen zien. De camera laat je ook donkere ruimtes verkennen, lekken opsporen en warmte bij ramen en duren opmeten. Door de stof- en waterdichtheid is tot 5 meter onderwater foto's maken en video's schieten geen probleem.

De CAT S60 heeft verder een 4,6 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, waardoor beelden er op het toestel prima uitzien. Ook onder de motorkap is de robuuste smartphone goed voorzien. Het toestel beschikt over een 1,5GHz octacore-processor met 3GB RAM, draait op een stockversie van Android 6.0 (Marshmallow) en beschikt over 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

Een ander pluspunt van het toestel is de grote 3800 mAh-accu, die het tot wel drie dagen uithoudt. Wil je meer weten, bekijk dan onze CAT S60 preview op zustersite Android Planet. De CAT S60 is vanaf juni te bestellen in de webshop van CAT. Of het toestel ook verkrijgbaar komt in de Benelux is nog niet bekend.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel