Gerucht: HTC brengt Mini-variant op HTC One M8 in mei uit

Gerucht: HTC brengt Mini-variant op HTC One M8 in mei uit

De nieuwe HTC One M8 ligt pas volgende week in de winkelrekken, maar er wordt nu al gesproken over een Mini-variant op het nieuwe vlaggenschip van HTC. De telefoonfabrikant brengt naar verluidt de kleine versie in mei op de markt.

Dat meldt 3G.co.uk op basis van anonieme bronnen bij een niet nader genoemde Engelse provider. Na de eerste HTC lanceerde HTC kort daarna ook een Mini-variant. Het is daarom goed mogelijk dat er een compacte versie wordt uitgebracht.

Volgens de provider behoudt ook de HTC One M8 Mini de aluminium behuizing die de grote broer kenmerkt. Eerder werd er al gesproken over de M8 Mini. Daaruit kwam naar voren dat het toestel een 4,5-inch scherm krijgt met een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Snapdragon 400 in ‘HTC One M8 Mini'

htc one m8 miniDat is een grootte die tegenwoordig gebruikelijk is bij smartphones. Daarmee is de vermoedelijke M8 Mini niet zo heel ‘mini’ dus. Onder de motorkap moeten we straks volgens 3G een quadcore Snapdragon 400-processor vinden. De beschermlaag is van Gorilla Glass 3 van Corning.

Het toestel wordt vermoedelijk aangedreven door 1GB aan werkgeheugen en draait, net zoals de grote broer, op Android 4.4.2 (KitKat) met HTC Sense 6.0. Middels deze skin kunnen de gebruikers hun menu helemaal zelf vormgeven. Hierbij kun je denken aan het veranderen van het lettertype of het kiezen van nieuwe accentkleuren die bij knoppen verschijnen.

‘Geen ultrapixels in HTC One M8 Mini'

Tot slot zou de ultrapixel-camera niet in de M8 Mini zitten. De innovatieve camera maakt waarschijnlijk plaats voor een een 13 megapixel-camera. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

De HTC One (M8) ligt vanaf 4 april in de winkelrekken voor een adviesprijs van 699 euro. De verwachting is dat de adviesprijs van de Mini aanzienlijk lager ligt. De grote broer is straks te koop in de kleuren zilver en grijs. De gouden versie komt later naar Nederland, maar wanneer is nog onduidelijk.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel