Verschillende Lumia’s ondersteunen bluetooth 4.0 na Amber-update

Verschillende Lumia’s ondersteunen bluetooth 4.0 na Amber-update

De Nokia Luma 520, 620 en 720 krijgen ondersteuning voor bluetooth 4.0 na de zogeheten Amber-update. Bluetooth 4.0 is vooral energiezuiniger.

Dit kwam naar voren in een gelekte slide van een presentatie. Bluetooth 4.0-verbindingen worden bijvoorbeeld gebruikt door hartslagmeters die je kunt verbinden aan je smartphone.

Nokia heeft dus nog niet aangegeven of de Lumia 820 en 920 toegang krijgen tot de verbeterde bluetooth-mogelijkheden, maar dat dit niet gebeurt, is erg onwaarschijnlijk.

bluetooth4-lumia-amber

Amber-update verbetert Lumia-smartphones

De Nokia Lumia Amber-update bestaat uit twee delen: het Amber-gedeelte dat alleen voor Lumia-bezitters verschijnt en de software-updates die naar alle Windows Phone 8-toestellen komen.

De fm-radio komt bijvoorbeeld naar alle WP8-toestellen; de verbeterde camera-app en enkele nieuwe manieren om je smartphone te bedienen – een dubbele tik om je scherm te unlocken bijvoorbeeld – komen alleen naar de Lumia's.

De Amber-update moet ergens dit jaar verschijnen; wanneer precies is nog niet bekend.

Via: Windows Phone Central

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel