Google verhoogt vindbaarheid tablet-apps in Play Store

Google verhoogt vindbaarheid tablet-apps in Play Store

Google gaat het voor Android-gebruikers makkelijker maken om geoptimaliseerde tablet-apps te vinden in zijn app-winkel, de Play Store.

Op 21 november voert Google een aantal veranderingen door in de Play Store, zodat tablet-apps beter te vinden zijn in de app-winkel. Applicaties die geoptimaliseerd zijn voor gebruik op tablets zullen vanaf die datum bovenaan komen te staan in diverse secties binnen Google Play. Hieronder vallen bijvoorbeeld ‘Populairst betaald’, ‘Populair en gratis’, ‘Best verdienende’, ‘Beste nieuwe betaalde’, ‘Beste nieuwe gratis’ en ‘In populariteit stijgend’.

Tablet-apps beter vindbaar

 tablet-apps Remember the MilkMet de veranderingen in de Play Store denkt Google dat het gebruiksgemak voor Android-gebruikers met een tablet wordt verhoogd. Het wordt namelijk makkelijker om tablet-apps te vinden die ook daadwerkelijk gebruikmaken van het grotere scherm. Op dit moment zijn er duizenden apps geoptimaliseerd en ruim 70 miljoen Android-tablets in gebruik.

De wijzigingen in Google Play betekenen ook dat tablet-apps die niet zijn geoptimaliseerd het label ‘ontwikkeld voor telefoon' meekrijgen. Dit heeft veel impact op het succes voor een dergelijke app. Zo zag Remember The Milk het aantal downloads met 83 procent toenemen, nadat de taken-app werd geoptimaliseerd voor gebruik op tablets.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel