‘Ook LG presenteert smartphone met gebogen scherm: LG G Flex’

‘Ook LG presenteert smartphone met gebogen scherm: LG G Flex’

Naast Samsung werkt ook LG aan een smartphone met een gebogen scherm, die mogelijk al volgende maand in de winkels verkrijgbaar is.

Net als Samsung werkt ook LG aan een smartphone met een gebogen scherm. De LG G Flex krijgt naar verwachting een 6 inch-scherm met een lichte curve en verschijnt in november.

LG G Flex designOverige specificaties zijn op het moment van schrijven niet bekend, al ligt het in de lijn der verwachting dat de LG G Flex ongeveer dezelfde hardware krijgt als de LG G2. Dat toestel is voorzien van een quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen en een scherm met een full-hd-resolutie.

Galaxy Round is tegenhanger van LG G Flex

Al eerder kwam Samsung met een smartphone met gebogen scherm op de proppen: de Galaxy Round. Dat toestel werd vorige week officieel aangekondigd en heeft een licht gebogen 5,7 inch-scherm met speciale functies.

Zo kan het beeld, zelfs in standbymodus, meldingen weergeven door het kort naar een kant te rollen. Daarnaast is de Galaxy Round te bedienen wanneer de telefoon in een broekzak zit en kunnen twee apps tegelijkertijd op het scherm worden gebruikt.

Naast de Galaxy Round krijg waarschijnlijk ook de Galaxy Note 3 Active een flexibel scherm dat rondom de hoeken van de smartphone wordt gevouwen. Deze telefoon, gemaakt voor actieve gebruikers, is daarnaast bestand tegen krassen, stoten, stof en water.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel