5 functies van de iPhone die je misschien nog niet kent

5 functies van de iPhone die je misschien nog niet kent

Apples iPhone staat erom bekend dat het een intuïtieve telefoon is om te gebruiken. Alles wat je nodig hebt, is meestal een veeg of tik van je verwijderd. Toch zitten er veel handigheidjes in het besturingssysteem van Apple die vast niet iedereen heeft gevonden. 5 dingen die je misschien nog niet wist over iOS 6.

Update: lees ook alles over het nieuwste model, de iPhone 7.

1. Bellen met meerdere mensen

Als je iemand belt met je iPhone, krijg je een handig menu in beeld waarin je onder andere een videogesprek kunt starten via Facetime. Via de knop ‘Voeg toe' is het echter ook mogelijk om een groepsgesprek te starten. Zo kun je je moeder toevoegen aan een gesprek met je vader, mocht dat nodig zijn. Het werkt allemaal prima en de gesprekken blijven goed te volgen. De belkosten lopen natuurlijk wel sneller op.

2. Foto's nemen tijdens filmen

iOS 6Veel iPhone-gebruikers weten ook niet dat je tijdens het filmen ook foto's kunt nemen, zonder enige vertraging. Tik simpelweg op het camera-icoontje tijdens het filmen en je krijgt een momentopname van prima kwaliteit.

3. Geopende apps helemaal sluiten

Soms werkt de App Store ontzettend traag, ongeacht de snelheid van je huidige verbinding. De App Store helemaal afsluiten kan dan uitkomst bieden. Hiervoor moet je snel achter elkaar twee keer op de Home-knop drukken. Onderin je beeld verschijnt dan een lijst met recent geopende apps. Houd je vinger even stil op de app die je wilt sluiten en er verschijnt een kruisje bij iedere app. Nu kun je app helemaal sluiten, alsof je je iPhone opnieuw hebt opgestart.

4. Je iPhone laten voorlezen

Iedere iPhone 5-bezitter weet inmiddels wel van het bestaan van Siri af, de robotstem die stemcommando's soms op komische wijze van antwoorden voorziet. Wat minder mensn weten is dat je iPhone teksten best duidelijk voor kan lezen, ook in het Nederlands. Ga hiervoor naar je Instellingen, klik vervolgens Algemeen aan, daarna Toegankelijkheid en in dit menu staat ‘Spreek selectie uit'. Zet die functie aan en je iPhone leest je alles voor wat je wilt, zodra je een stuk tekst selecteert.

5. Ringtones toevoegen via iTunes

Voor deze tip heb je wel iTunes nodig. Apple heeft natuurlijk het liefst dat je voor ringtones en alerts betaalt, maar dat hoeft helemaal niet. Deze video legt alle stappen helder uit.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel