De 4 beste AirPods-alternatieven op een rij

De 4 beste AirPods-alternatieven op een rij

De AirPods zijn een doorslaand succes. Toch is niet iedereen fan van Apples draadloze oordoppen. Dit zijn de beste AirPods-alternatieven voor ieder budget.

De beste AirPods-alternatieven

AirPods zijn niet meer uit het straatbeeld te denken, en ook op onze zusterwebsite iPhoned waren we lovend over de oortjes in onze AirPods 2 review. Maar toch zijn er redenen om voor een alternatief te gaan. Misschien vind je de AirPods te duur, vallen ze vaak uit of wil je eens wat anders proberen. De volgende oordopjes klinken ook als muziek in de oren.

1. Jabra Elite Sport: voor de sporters AirPods alternatieven Jabra Elite Sport

De Jabra Elite Sport is een goed alternatief wanneer je vooral tijdens workouts naar muziek luistert. Dankzij de pasvorm met verschillende opzetstukjes passen ze altijd goed in je oren, en vallen ze niet uit tijdens het hardlopen.

Bovendien zijn ze compleet waterdicht en kunnen ze tegen zweet. Ook zit er een ingebouwde hartslagmeter in de Jabra Elite-oordopjes waarmee je trainingen kunt analyseren. Tot slot ben je altijd goed verstaanbaar dankzij de vier microfoons, ook tijdens het sporten.

Bestel Jabra Elite Sport bij Coolblue (189,99 euro)

2. Bose SoundSport: snel opladen AirPods alternatieven Bose SoundSport

De Bose SoundSport-doppen hebben een oorclip, waardoor ze altijd blijven zitten. Dit is fijn voor mensen bij wie oordopjes er vaak uitvallen. Verder wordt de Bose SoundSport standaard met een snelle oplaadcase geleverd, waardoor je de oordopjes na een kwartier bijladen weer 45 minuten kunt gebruiken.

Ook zijn ze spatwaterdicht, dus houd je tijdens het sporten niet in. Wel is het jammer dat je de andere kant tijdens het bellen maar uit één oordopje hoort. Dit kan aan het begin wat onwennig zijn.

Bestel Bose SoundSport bij Coolblue (186,99 euro)

3. Samsung Galaxy Buds: goedkoper AirPods alternatieven Samsung Galaxy Buds

Galaxy Buds zijn Samsungs antwoord op de AirPods. De draadloze oordopjes zijn goedkoper dan die van Apple, hebben een langere accuduur en kunnen bovendien draadloos opladen via de achterkant van een Samsung Galaxy S10.

Qua geluidskwaliteit is er weinig verschil, maar als je veel belt zijn de Apple-oordoppen handiger. De microfoons van de AirPods zijn beter waardoor de andere kant jou helderder verstaat. Wanneer je hier weinig om geeft zijn de Galaxy Buds echter een goed alternatief.

Bestel Samsung Galaxy Buds bij Coolblue (149,99 euro)

4. Powerbeats Pro: duur, maar goed AirPods alternatieven Powerbeats Pro

Een paar weken na het verschijnen van de AirPods 2 kondigde Beats, een dochterbedrijf van Apple, de Powerbeats Pro aan. Deze draadloze oordoppen zijn gemaakt voor sporters, en vallen dankzij het haakje nooit uit.

Bovendien is de geluidskwaliteit beter, omdat ze iets verder je gehoorgang ingaan. waardoor het omgevingsgeluid helemaal gedempt wordt. Bovendien gaan de Powerbeats Pro maar liefst 9 uur mee, bijna twee keer zo langs als de AirPods. Daarentegen zijn ze wel iets duurder en zal het design niet bij iedereen in de smaak vallen.

→ Bestel Powerbeats Pro bij Apple (249,95 euro)

Over de AirPods (2019)

Ga je toch liever voor de AirPods? In 2019 bracht Apple een nieuwe versie uit. De tweede generatie van de draadloze oordopjes luistert naar ‘Hé Siri', heeft een betere geluidskwaliteit en gaat langer mee. Bovendien kun je ze opladen met de case. Voor 179 euro haal je de AirPods 2 in huis. De AirPods met draadloos oplaadbare case kosten 229 euro. Vergelijk alle prijzen van aanbieders in de AirPods vergelijker op zusterwebsite iPhoned.

Geschreven door Michel van 't Klaphek

Freelance journalist die graag schrijft over technologie en privacy, de zakelijke kant van smartphones en de mensen achter de industrie. Daarnaast fanatiek sporter en bijna afgestudeerd als economisch geograaf.

Bekijk profiel