‘iPhone SE wordt groter succes dan verwacht’

Marktonderzoeker Kantar denkt dat het uitbrengen van de iPhone SE een goede zet is van Apple. De fabrikant springt met het kleine toestel in op een gat in de markt.

iPhone SE populair

Het bedrijf baseert dit voornamelijk op het feit dat maar liefst 58 procent van de iPhone-bezitters een 4 inch-toestel heeft, terwijl maar 9 procent van de nieuw geïntroduceerde en verkochte toestellen een display van 4 inch of kleiner heeft. De iPhone 5S was het laatste toestel van Apple met een display van 4 inch. Dit toestel werd in september 2013 gelanceerd.

iPhone SE populair

→ Lees meer: alles wat je moet weten over de iPhone SE

Een iPhone-gebruiker doet gemiddeld 27,5 maanden met zijn toestel, tegenover 20,9 maanden van andere smartphonemerken. Voor de groep 5S-gebruikers wordt het dus weer tijd voor een nieuw toestel. 84 procent van de gebruikers stelt dat zij weer over zullen stappen op een iPhone en bij 68 procent is het slechter worden van de accuduur de belangrijkste reden om over te stappen.

iPhone SE in Nederland

De iPhone SE is vanaf 489 euro verkrijgbaar in Nederland. Hoewel dat nog steeds aan de prijzige kant is, heeft Apple de iPhone SE wel van de nieuwste hardware voorzien. Zo beschikt het toestel over de vlotte A9- en M9-processor, een nieuwe 12 megapixel-camera en iOS 9.3. Het 4 inch-scherm heeft een resolutie van 1136 bij 640 pixels. Dankzij het schermformaat oogt het display erg scherp en zijn afzonderlijke pixels nauwelijks te onderscheiden.

Als gezegd is de iPhone SE één van de weinige 4 inch-telefoons met goede hardware. Hierdoor is de smartphone ook een aantrekkelijk alternatief voor Android-gebruikers. Momenteel hebben zij vrijwel alleen de keuze uit toestellen uit de budgetklasse, die vaak veel mindere specs hebben. Wel biedt Sony de Xperia Z5 Compact aan, een handzaam toestel dat wel een groter 4,6 inch-scherm heeft.

Check hier alle iPhone SE aanbiedingen

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel