De fabrieksinstellingen terugzetten op je Android, iPhone of Windows Phone

De fabrieksinstellingen terugzetten op je Android, iPhone of Windows Phone

Als je smartphone niet meer goed werkt of verkocht wordt, is het handig om ‘m naar de fabrieksinstellingen terug te zetten. In dit tipartikel lees je hoe je dit doet.

Fabrieksinstellingen terugzetten: zo werkt het op Android

Er kan van alles mis zijn met je smartphone, maar het herstellen van de fabrieksinstellingen is een relatief makkelijke en snelle manier om problemen op te lossen. Je kunt de fabrieksinstellingen ook terugzetten wanneer je je toestel hebt verkocht of het moet opsturen voor reparatie. Je verwijdert alle data en begint dus weer ‘als nieuw’. Het is dus net alsof je de smartphone weer nieuw uit de doos haalt.

fabrieksinstellingen terugzettenHoud er echter rekening mee dat wanneer je je toestel terugzet naar de fabrieksinstellingen, alle data wordt verwijderd. Het is dus belangrijk dat je van belangrijke bestanden een back-up maakt en deze goed bewaart. Het teruggaan naar de fabrieksinstellingen is vrij simpel en gaat op vrijwel iedere Android-smartphone op dezelfde manier.

  1. Ga op je toestel naar ‘Instellingen > Back-up maken en herstellen’ en kies voor ‘Fabrieksinstellingen herstellen’;
  2. Check vervolgens of je alle gegevens hebt opgeslagen en bevestig door op ‘Telefoon resetten’ te tikken.

iPhone fabrieksinstellingen

Wil je op je iPhone de fabrieksinstellingen terugzetten, dan dien je maar een aantal stappen te doorlopen. Zorg ook hier dat je belangrijke data opslaat, of alles in iCloud zet.

  1. Open op je iPhone de Instellingen-app en kies voor ‘Algemeen > Stel opnieuw in’;
  2. Kies voor ‘Wis alle inhoud en instellingen’ om de fabrieksinstellingen te herstellen;
  3. Voer je toegangs- en beperkingencode in en druk op ‘Wis’ om je iPhone te resetten.

fabrieksinstellingen terugzetten

En dat was het! Op zowel Android als iOS duurt het proces vaak enkele minuten, waarna je je telefoon weer opnieuw moet instellen en apps moet downloaden. Heb je dat gedaan, dan kun je je telefoon weer zonder problemen gebruiken.

Windows Phone

Ook op een Windows Phone is het erg simpel om de fabrieksinstellingen terug te zetten. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

– Veeg op het startscherm en links en tik op ‘Instellingen > Info’;
– Kies voor ‘Telefoon resetten’ en druk op ‘Ja’.

→ Meer lezen? Check ons overzicht met meer handige smartphone-tips!

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.