In 4 stappen de Chromecast-notificatie uitschakelen

In 4 stappen de Chromecast-notificatie uitschakelen

Heb je ook last van de melding die constant in beeld staat als je je Chromecast gebruikt? Smartphone.nl laat zien hoe je de melding uitschakelt.

Chromecast notificatie uitschakelen: zo werkt het

Een tijdje geleden voegde Google notificaties toe voor de Chromecast. Gebruik je de hdmi-dongle om iets te kijken, dan verschijnt op je Android-smartphone een melding dat het Google Cast-apparaat wordt gebruikt. Handig, want via deze melding kun je bovendien de video pauzeren, helemaal stop zetten of het geluid (tijdelijk) uitschakelen.

chromecast notificaties

Het probleem is dat de notificatie in beeld blijft staan en niet zomaar weer verdwijnt. Bovendien is het zo dat anderen die op hetzelfde wifi-netwerk zitten, de melding ook zien. Dit betekent dat zij ongevraagd je Netflix-film of -serie kunnen pauzeren. Gelukkig is er nu een manier om de notificatie optioneel te maken, zodat je deze niet per se in beeld krijgt. Volg de stappen hieronder.

  1. Open de Google Home-app op je Android-toestel;
  2. Tik op het knopje rechtsboven om het menu ‘Apparaten’ te openen;
  3. Scroll vervolgens naar jouw Chromecast, zodat je de notificaties kunt uitschakelen. Tik op het knopje met de drie puntjes om de instellingen te openen;
  4. Zorg dat onder ‘Apparaatinformatie’ de optie ‘Laat anderen je gecaste media beheren’ uit staat.

Het is ook mogelijk om de notificatie direct uit te schakelen zodra hij in beeld verschijnt. Tik op het instellingen-knopje in de melding en zet de functie vervolgens uit met het schakelaartje.

Ben je juist op zoek naar de Chromecast? Check dan de prijzen bij zustersite Android Planet!

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.