10 must-have gratis Android-apps

10 must-have gratis Android-apps

Als je een nieuwe Android-smartphone hebt, ben je vast benieuwd naar alles wat app-winkel Google Play inmiddels allemaal te bieden heeft. Smartphone.nl heeft de 10 gratis Android-apps voor je opgesomd die je niet mag missen in je zoektocht.

1. WhatsApp Messenger

whatsappWhatsApp is een echte inkopper. Welke smartphone-gebruiker heeft anno 2013 nou nog nooit gebruik gemaakt van de zeer voordelige gratis messaging-dienst? Via WhatsApp sta je in contact met al je vrienden en familie, en kun je ze foto's filmpjes, geluidjesfragmenten en zelfs je locatie opsturen. Een must voor iedere smartphone. Let op: kost wel 89 eurocent per jaar om te gebruiken.

Download WhatsApp Messenger voor Android (gratis)

2. Facebook

facebookEigenlijk is Facebook ook een inkopper van de buitencategorie, maar de Android-app van Facebook is dan ook flink verbeterd het laatste jaar, waardoor de app zeker een plekje op je homescherm verdient. De app houdt je altijd op de hoogte van al je Facebook-updates, in hoeverre jij dat overigens wilt. Notificaties zijn uit te zetten.

Download Facebook voor Android (gratis)

3. 9292

92929292 is dé app die je wilt hebben als je weleens de bus, metro of trein pakt. 9292 denkt de hele reis voor je uit en stuurt je eigenlijk nooit op het verkeerde pad. Reizen die je vaak onderneemt, zijn bovendien op te slaan, waardoor je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren.

NS Reisplanner Xtra is eveneens een aanrader.

Download 9292 voor Android (gratis)

4. Buienalarm

buienalarmBuienalarm is wat ons betreft de handigste app om een vervelende regenbui altijd voor (of na) te zijn. De app geeft voor maximaal drie verschillende locaties aan hoeveel millimeter regen er de komende twee uur wordt verwacht.

Buienradar Phone is ook een overzichtelijke weer-app voor Android.

Download Buienalarm voor Android (gratis)

5. NU.nl

nunlNU.nl is de meest complete app als je op de hoogte wilt blijven van al het nieuws dat er is. De app heeft voor iedere soort nieuws wel een eigen rubriek en kan je via push-notficaties op de hoogte houden van brekend nieuws.

Dit kan de NOS overigens ook, maar die app bespreekt een iets minder breed spectrum aan nieuws.

Download NU.nl voor Android (gratis)

6. Gmail

gmailDe Gmail-app voor Android wordt best vaak bijgewerkt en is toch wel de meest handige app om al je e-mailaccounts mee bij te houden. Hij ondersteunt bijvoorbeeld meerdere mailboxen en heeft een erg fijne interface.

Outlook is een prima alternatief als je liever via Microsoft je e-mail regelt.

Download Gmail voor Android (gratis)

7. Facebook Messenger

messengerAls je graag chat via Facebook, moet je eigenlijk wel even Facebook Messenger binnenhalen. De chatfunctie in de standaard Facebook-app werkt namelijk niet enorm lekker. Facebook Mesesnger wordt bovendien een steeds interessanter alternatief voor WhatsApp, omdat je voor deze dienst geen telefoonnummers hoeft te weten. Iedereen is direct bereikbaar.

Download Facebook Messenger voor Android (gratis)

8. Twitter

twitterTwitter wordt steeds populairder onder jongeren en is daarom een must als je lid bent van dit sociale netwerk. De app houdt je dan prima op de hoogte van nieuwe tweets, mentions en privéberichten op het Twitter-netwerk. Het plop-geluidje bij het verversen van de tweets maakt de app al de moeite waard, vinden wij dan.

Download Twitter voor Android (gratis)

9. Instagram

instagramInstagram is een populaire app en sociaal netwerk dat je foto's en video's met een kek effectje eroverheen laat delen met elkaar, op het Instagram-netwerk zelf of bijvoorbeeld via Facebook. Zij hebben het sociale netwerk immers overgenomen inmiddels. Grote concurrent Vine van Twitter laat je alleen video's schieten, maar is een fijn alternatief voor Instagram.

Download Instagram voor Android (gratis)

10. Skype

skypeDe Skype-app ziet er om te beginnen prachtig uit en is de ideale manier om in contact te blijven met al je Microsoft Account- en Outlook-contacten. De app laat je (video)chatten en bellen over het internet en past met zijn design prima in de rest van het uiterlijk van Android. Een aanrader die je moet hebben dus.

Download Skype (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel