Adobe Premiere Clip: simpele video-editor voor je Android

Adobe Premiere Clip: simpele video-editor voor je Android

Adobe heeft Premiere Clip beschikbaar gemaakt in Google Play. Met de gratis applicatie is het mogelijk om snel filmpjes te bewerken op je smartphone, om ze vervolgens te delen of te bewerken met Premiere Pro op een pc of Mac.

Videobewerking op je smartphone

Adobe Premiere Clip is gratis te gebruiken, al moet je je wel registreren of inloggen met een Adobe ID om met de videobewerker aan de slag te gaan. Is dat gebeurt, dan kun je vanaf het startscherm van de app direct een nieuw project starten door op de actieknop rechtsonder te drukken. Bovenin kun je schakelen tussen eigen projecten, video’s van de community en video’s die je zelf hebt geüpload naar bijvoorbeeld Facebook of YouTube.

Waar het in de app voornamelijk om draait, is natuurlijk video’s monteren. Daarbij heb je de mogelijkheid om nieuwe filmpjes of foto’s te schieten of beeldmateriaal uit je galerij te plukken. Vervolgens heb je de optie om de app automatisch een video te laten maken, waarbij je alleen nog de maat, muziek en volgorde hoeft te bepalen. Na enkele seconden is de video gereed om te delen, al is dit sterk afhankelijk van het aantal clips dat je hebt geselecteerd.

Wil je meer bewerkingsopties, kies dan voor projecttype ‘Vrije vorm’. Je kunt dan simpele bewerkingen toepassen om clips bij te snijden, te splitsen en de belichting en schaduwen te bepalen. Veel uitgebreider dan dat wordt Adobe Premiere Clip niet, al kun je altijd het project naar een computer met Premiere Pro CC exporteren voor verdere bewerking.

Adobe Premiere Clip downloaden

Via onderstaande link kun je Adobe Premiere Clip downloaden in Google Play. De app vereist Android 4.4 of hoger en minstens 45MB aan vrije opslagruimte. Daarnaast is het goed om enkele honderden MB’s vrij te houden voor als je uitgebreid video's gaat bewerken.

Download Adobe Premiere Clip in Google Play (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel