Kamernet: studentenkamer zoeken via smartphone

Kamernet: studentenkamer zoeken via smartphone

Een studentenkamer zoeken kan soms een proces van de lange adem zijn. Het is daarom handig als je een app hebt die dat proces enigszins kan versnellen.

Kamernet is eigenlijk dé site waar je bijna niet omheen kunt als je op zoek bent naar een kamer in een grote studentenstad. Dat weten zij echter ook, waardoor je een best flinke prijs betaalt voor het reageren op een kamer op de website of in de app.

kamernetDe app van Kamernet werkt eigenlijk net zo simpel als de site. Er wordt meteen gevraagd hoe groot je kamer moet zijn en wat je voor een kamer wilt betalen, zonder verdere opsmuk. Pas als je inlogt op het Kamernet-netwerk krijg je alle informatie en foto's van een kamer echter pas te zien.

Reageren wel een prijzig grapje

Wil je reageren op een kamer? Dat wordt meteen een in-app aankoop van maar liefst 19,99 euro. Dat is dan ook het verdienmodel van Kamernet. Let op: je bent dan nog niet gegarandeerd de nieuwe inwoner van het vaak krappe studentenpandje. De verhuurder weet slechts dat jij interesse hebt, waarschijnlijk naast velen anderen.

Als je betaalt, krijg je gelukkig ook push-meldingen als kamers verschijnen die voldoen aan je eisen. Een Android-versie van de app moet overigens binnenkort verschijnen. Wanneer precies is nog niet bekend alleen.

Download Kamernet voor iPhone (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel