OneNote: notitie app van Microsoft volledig vernieuwd

OneNote: notitie app van Microsoft volledig vernieuwd

Microsofts notitie-app OneNote heeft een update gekregen op de iPhone en Android-toestellen, en dat was hard nodig. Voorheen had de app namelijk weinig te bieden ten opzichte van zijn concurrentie. Nu iets meer.

Met de 2.0-versie weet Microsft zijn notitie-app OneNote relevanter te maken voor een groter publiek, al heeft de app nog steeds een grootte van maar liefst 278MB op de iPhone, wat veel is voor een app die niet bijzonder veel doet. Op Android-toestellen gebruikt OneNote gelukkig maar 20MB. Zie onderstaande video voor een korte introductie op OneNote.

Vernieuwingen in 2.0-versie van notitie app OneNote

Voorheen kon je om te beginnen ‘slechts’ 500 notities in de gratis app aanmaken en opslaan; en de OneNote-app ondersteunde de hogere resolutie van de iPhone bijvoorbeeld nog niet. Dit soort euvels zijn met OneNote 2.0 in ieder geval verholpen. De smartphone-versies van OneNote zijn echter enorm beperkt ten opzichte van hun grotere broertjes op de desktop en tablet. Zo kun je wel to-do-lijstjes aanmaken, foto’s toevoegen en de opmaak van je tekst enigszins aanpassen, maar dat is het dan ook.

Tabellen en andere handigheden ontbreken bijvoorbeeld, al is het wel mogelijk om documenten met die elementen in te zien en enigszins te bewerken. OneNote synchroniseert zichzelf namelijk met je Microsoft-account en laat je notities vlot delen via SkyDrive of als pdf in een e-mail. Op Windows Phones zit OneNote overigens standaard in het besturingssysteem gebakken, bij Android- en iPhone-gebruikers uiteraard niet.

Download OneNote voor Android en iPhone (gratis)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel