Top 4 beste wachtwoord-apps: vergeet nooit meer een wachtwoord

Top 4 beste wachtwoord-apps: vergeet nooit meer een wachtwoord

Doordat steeds meer wachtwoorden op straat belanden door hackers of lekken, is het belangrijker dan ooit zorgvuldig om te gaan met je wachtwoorden. In dit artikel laat Smartphone.nl je de top 4 beste wachtwoord-apps zien.

Top 4 beste wachtwoord-apps

Als je vaak hetzelfde wachtwoord gebruikt voor verschillende accounts, is het een kwestie van tijd tot er een keer iets fout gaat. Als één van de websites waar je dit wachtwoord gebruikt gehackt wordt, zijn meteen al je accounts blootgesteld aan gevaar. Met de apps uit dit artikel kun je ervoor zorgen dat je alleen nog maar het wachtwoord van je digitale kluis hoeft te onthouden. Smartphone.nl zet de beste wachtwoord-apps voor je op een rij.

1. LastPass

beste wachtwoord appsEén van de meest populaire wachtwoordbeheerders is LastPass. Deze app is beschikbaar voor zowel Windows-, Android- als iOS-toestellen en synchroniseert je wachtwoorden tussen al deze platformen. Met browserextensies voor onder meer Chrome, Safari en Internet Explorer heb je zo op alle platformen toegang tot je wachtwoorden, zonder dat je een ingewikkelde cijfer- en lettercombinaties hoeft te onthouden.

De LastPass-app voor Android en iOS biedt bovendien ondersteuning voor vingerafdrukscanners. Als je dus vooral mobiel bezig bent, hoef je eigenlijk nooit meer een wachtwoord in te typen, want je vingerafdruk volstaat. LastPass biedt ook een Premium-abonnement aan voor zo’n twaalf euro per jaar, waarmee je toegang krijgt tot versleutelde opslagruimte en vingerafdrukscanners op de desktop kan gebruiken.

→ Download LastPass voor Android en iPhone (gratis)

2. 1Password

beste wachtwoord apps1Password was eerst alleen beschikbaar voor iOS, maar is er nu ook voor pc, Mac en Android. De dienst kan veilige wachtwoorden voor je genereren en deze onder specifieke labels opslaan. Daarnaast kun je gevoelige gegevens veilig opslaan in je 1Password-account, zoals creditcardgegevens, paspoortnummers en andere geheime notities. Dit alles wordt beveiligd door een hoofdwachtwoord die je goed moet onthouden. De app kan al zijn gegevens synchroniseren tussen je apparaten via Dropbox of iCloud.

Voorheen was 1Password redelijk prijzig, maar de dienst is nu gratis te gebruiken. Voor 9,99 euro kun je wel de Pro-versie aanschaffen, waarmee je wat meer opties in de app hebt om categorieën, tags en mapjes aan te maken. Om te kunnen synchroniseren tussen pc/Mac en mobiele apparaten heb je een betaalde account nodig van zo’n 3 euro per maand.

→ Download 1Password voor Android en iPhone (gratis)

3. KeePass

beste wachtwoord appsKeePass is één van de krachtigste wachtwoordbeheerders van het moment, maar werkt net iets anders dan de andere apps uit dit lijstje. De app is namelijk open-source, wat hem gratis maakt, maar wel wat minder gebruiksvriendelijk dan andere apps. De applicatie zit niet gekoppeld aan één dienst: al je wachtwoorden en andere gegevens worden opgeslagen in een versleuteld bestand. Dit bestand kun je zelf gesynchroniseerd houden via een dienst als Dropbox of Google Drive.

Voor KeePass zijn verschillende apps beschikbaar om de dienst op je smartphone te kunnen gebruiken. Voor iOS-gebruikers is er MiniKeePass, die je versleutelde wachtwoordbestand direct uit je Dropbox of Google Drive kan uitlezen. Door op een wachtwoord te tikken, kun je hem meteen kopiëren en plakken in een wachtwoordveld. Voor Android is KeePassDroid een goede app. Deze laat je rechtstreeks vanuit je notificatiescherm wachtwoorden kopiëren, zodat je ze direct kunt invoeren.

Download MiniKeePass voor iPhone (gratis)

Download KeePassDroid voor Android (gratis)

4. EnPass

beste wachtwoord appsEnPass is een gratis wachtwoord-app die in grote lijnen dezelfde opties biedt als de andere apps uit deze vergelijking. Je kunt veilige wachtwoorden genereren, je informatie beschermen met een wachtwoord of vingerafdrukscanner en automatisch je wachtwoorden in laten vullen.

Het grote voordeel van EnPass is dat je zelf kunt kiezen waar je je wachtwoorden opslaat. Standaard slaat EnPass je wachtwoorden in een versleuteld bestand op je smartphone op, maar je kunt er ook voor kiezen een clouddienst zoals Dropbox te gebruiken. De eerste 20 wachtwoorden die je in de EnPass-app opslaat zijn gratis. Voor 9,99 euro kun je dit limiet opheffen per platform. Als je wil synchroniseren tussen iOS en Android, zul je op beide platforms de app aan moeten schaffen.

→ Download EnPass voor Android of iPhone (gratis)

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel