Vier Tour de France-apps die een overwinningstrui verdienen

Vier Tour de France-apps die een overwinningstrui verdienen

Zaterdag begint het weer: de proloog van de inmiddels honderdste Tour de France. Meer dan tweehonderd wielrenners vertrekken vanuit Porte Vecchio in Corsica; op 21 juli zullen wellicht een stuk minder renners over de Champs Elysées rijden. Vier apps waarmee je van alle ontwikkelingen op de hoogte blijft.

De witte trui: AD Mobile.nl

AD.nl MobileHet Algemeen Dagblad is de krant met de meest uitgebreide sportsectie van Nederland, en dat is ook in de app van het dagblad terug te zien. Naar eigen zeggen heeft de krant zijn apps zelfs bijgewerkt voor een betere verslaggeving van de Tour de France, maar hier is voorlopig nog niets van terug te zien. De krant biedt al zijn nieuws echter gratis aan, en dus kan het nooit kwaad om deze app in je Tour-mapje erbij te zetten.

Download AD.nl Mobile voor Android en iPhone (gratis)

De bolletjestrui: NUsport

unnamed (1)NUsport heeft al een uitgebreide sectie over de Tour de France van 2013 toegevoegd en daarin is het huidige nieuws al in een overzichtelijke lijst te vinden. De app belooft daarnaast uitgebreide ‘scoreborden’ en snelle verslaggeving te bieden van grote evenementen. Aangezien ze een knop aan de Tour de France van 2013 hebben gewijd, nemen wij aan dat dit evenement ook van deze handige functie gebruik gaat maken de komende weken.

Download NUsport voor Android en iPhone (gratis)

De groene trui: NOS

NOSDe NOS-app laat je net als in voorgaande jaren live meekijken met alle etappes en houd je uiteraard ook op de hoogte van het laatste nieuws. Alle hoogtepunten en uitzendingen – bijvoorbeeld van Marts Smeets Avondetappe – zijn bovendien terug te zien in de app. Het is wel jammer dat er geen overzicht is van alle etappes, klassementen en deelnemers.

Dit kan er natuurlijk nog steeds bij komen als de Ronde van Frankrijk van start gaat, maar hier is nog niets over aangekondigd. Op de website van de NOS zijn al deze klassementen en vele andere extra’s uiteraard wel terug te vinden.

Download NUsport voor Android en iPhone (gratis)

De gele trui: CyclingNews Tour Tracker

CyclingNews Tour TrackerAls je al die andere apps binnen hebt, kom je al een heel eind wat betreft nieuws en uitslagen. CyclingNews Tour Tracker is echter dé app die je sowieso erbij moet nemen. De app biedt alles wat je mogelijk wil weten over de Tour de France: uitgebreide profielen van deelnemers, alle mogelijke informatie over de verschillende etappes en een overzichtelijke tab met alle klassementen

De app houd je zodra de Tour van start gaat ook nog eens live op de hoogte met – onder andere – actueel nieuws, live tussenstanden en de huidige locatie van renners op het parcour van die dag. CyclingNews Tour Tracker is bovendien helemaal gratis en reclamevrij. Op het gebied van Tour-apps wint hij voorlopig eigenlijk alle vier de truien.

Download CyclingNews Tour Tracker voor Android en iPhone (gratis)

Als je overigens wel bereidt bent om je portemonnee te trekken, is Le Tour 2013 een prima iPhone-app voor al je informatie over de 100e Tour de France. Lees meer over Le 2013 Tour op zustersite iPhoned.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel