Eindelijk: WhatsApp rolt gif-ondersteuning en videobellen uit

Eindelijk: WhatsApp rolt gif-ondersteuning en videobellen uit

De populaire berichtendienst WhatsApp heeft een grote update uitgerold. Het is nu mogelijk om met de app bewegende afbeeldingen te versturen en te videobellen met je contacten.

WhatsApp videobellen

De nieuwe features zijn vanaf vandaag beschikbaar in zowel de iOS- als Android-versie van WhatsApp. Alle gebruikers op beide platformen zullen binnen enkele dagen bijgewerkt zijn. Videobellen dook een tijdje geleden al op in bètaversies van de app op Android. Na een aantal keren te zijn verdwenen, lijkt het er op dat de functie nu eindelijk af is voor het grote publiek.

whatsapp-gif-android-882x571

Als je iemand wil videobellen, doe je dat eigenlijk op dezelfde manier als een gewoon WhatsApp-audiogesprek. Je tikt op het telefoon-icoontje, waarna je de keuze krijgt tussen een audio- of een videogesprek. Let wel op: videobellen via je 4G-verbinding kost behoorlijk veel data. We raden je dan ook aan een wifi-verbinding te gebruiken om MB's te besparen. Bovendien is de beeldkwaliteit van je gesprek hoger met een snelle verbinding.

Gif-afbeeldingen versturen met WhatsApp

Naast videobellen kun je nu ook bewegende afbeeldingen versturen via WhatsApp. Andere berichten-apps zoals Telegram, Facebook Messenger en iMessage lieten je al eerder gif-afbeeldingen versturen. Nu kunnen WhatsApp-gebruikers dus ook eindelijk met gifjes aan de slag.

Android-gebruikers kunnen nog geen gifjes rechtstreeks vanuit WhatsApp opzoeken. Je zult de bewegende plaatjes eerst op je toestel moeten opslaan of ze vanuit een gif-app moeten delen met WhatsApp. iPhone-gebruikers kunnen wél al rechtstreeks vanuit WhatsApp op zoek naar een gif-animatie.

WhatsApp downloaden

De update voor WhatsApp rolt vanaf nu uit naar alle Android- en iOS-gebruikers via de Play Store en App Store. Je kunt de nieuwste versie van de app ook handmatig installeren via onderstaande links.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Download WhatsApp in de App Store (gratis)

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel