1,5 miljoen nieuwe Android-toestellen per dag geactiveerd

1,5 miljoen nieuwe Android-toestellen per dag geactiveerd

Google-baas Larry Page heeft in een zogeheten earnings call gemeld dat er inmiddels meer dan 1,5 miljoen Android-toestellen per dag worden geactiveerd, en dat er momenteel al meer dan 900 miljoen Android-apparaten in omloop zijn.

Met het tempo waarop nieuwe Android-toestellen worden geactiveerd, kan het dus niet lang meer duren voordat Google het indrukwekkende aantal van 1 miljard actieve Android-apparaten bereikt. Vorig jaar meldde het bedrijf bovendien nog dat er 900.000 Android-apparaten werden geactiveerd per dag. In een jaar tijd is dit aantal dus flink gestegen.

Meer dan 50 miljard downloads in Google Play

google playHet steeds sneller naderende mijlpaal van 1 miljard actieve Androids is niet het enige aantal waar Google mee kan opscheppen. De 50 miljard app-downloads is het bedrijf namelijk ook al gepasseerd in zijn Google Play-winkel. Daarnaast meldde Page dat er inmiddels 750 miljoen mensen gebruik maken van Google-browser Chrome.

In de earnings call werd er natuurlijk ook over de winst en het verlies van Google gesproken. In het afgelopen kwartaal maakte Google een winst van 3,23 miljard dollar, op een omzet van 14,11 miljard dollar. Dit bedrag ligt hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar, maar is wel wat lager dan werd verwacht door analisten. Motorola Mobile blijft voorlopig de grootste kostenpost voor Google: deze tak draaide de afgelopen periode nog steeds 342 miljoen dollar verlies.

Bron: Google

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel