Verloren telefoon terugvinden met Android Device Manager

Verloren telefoon terugvinden met Android Device Manager

Binnenkort wordt het voor Android-telefoons die Android 2.2 of hoger draaien mogelijk om een verloren telefoon terug te vinden via de zogeheten Android Device Manager. De app verschijnt later deze maand in de Google Play Store en als tool in je browser. Je kunt de dienst koppelen aan meerdere Android-apparaten.

Is het probleem vrij simpel en kun je je telefoon niet vinden tussen de kussens van je bank of de steeds groter wordende hoop vuile was, dan geeft Android Device Manager je de optie om je telefoon erg hard af te laten gaan. Dit werkt ook als je hem op stil hebt gezet. Een Google Map met daarop de locatie van je telefoontje heeft immers weinig zin als hij verstopt ligt in je kamer.

Mocht je de Android Device Manager wel gebruiken om de locatie van je toestel op te sporen, en kom je erachter dat die locatie niet te bereiken is of overduidelijk erop duidt dat je telefoon is gestolen, dan kun je er ook voor kiezen om alle gegevens op je Android-apparaat te wissen. Hierdoor kunnen gevoelige (inlog)gegevens minder snel in de verkeerde handen vallen.
android device manager
Android Device Manager is al een tijd beschikbaar voor zakelijke Google Apps-gebruikers, maar komt nu dus eindelijk naar iedereen toe. Google is namelijk relatief laat met het uitbrengen van een dergelijke tool.

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel