‘Bellen via 4g pas populair in 2015’

‘Bellen via 4g pas populair in 2015’

Bellen over een 4g-verbinding zal pas vanaf 2015 op grote schaal mogelijk zijn, zo melden analisten tegenover Computerworld. Bellen via 4g levert een hogere geluidskwaliteit op tijdens gesprekken.

De opmerkingen van de analisten staan los van de huidige uitrol van 4g-internet. Dat wordt immers al in de gehele Randstad aangeboden door KPN. Bellen via het zogeheten ‘voice-over-lte'-protocol (VoLTE) levert vooral een betere geluidskwaliteit op dan bij bellen via 2g of 3g.

Bellen via 4g nog nergens in Nederland

De technologie die gebruikt wordt voor VoLTE komt namelijk moeilijk van de grond, maar de technologie bestaat dus al wel. Vooral het nut van VoLTE zou volgens mobiele providers nog niet helemaal duidelijk zijn. Sommige providers maken al wel gebruik van VoLTE, in Nederland echter nog niemand.

KPN zou dan ook de enige provider zijn die dit al op grote schaal kan toepassen, met zijn 4g-netwerk dat inmiddels de hele Randstad bedekt en aan het einde van dit jaar 80 procent van Nederland. T-Mobile en Vodafone moeten nog beginnen aan hun 4g-uitrol. Zij zeggen dit respectievelijk deze zomer en dit najaar te gaan doen.

Bron: Computerworld

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel