Android 4.3 wifi problemen zorgen mogelijk voor hogere datakosten

Android 4.3 wifi problemen zorgen mogelijk voor hogere datakosten

De update naar Android 4.3, de laatste versie van Googles mobiele besturingssysteem, zorgt mogelijk voor problemen bij het automatisch verbinden met wif-netwerken. Dit melden gebruikers op een forum voor Android-enthousiastelingen.

Wifi-netwerken zijn voor veel smartphonegebruikers onmisbaar als ze de maand willen doorkomen met hun databundel. Je staat meestal automatisch ingelogd in je huis, op je werkplek en bij familie en vrienden waar je vaak over de vloer komt.

Als je er met Android 4.3 echter niet altijd op let of je smartphone (of tablet) wel automatisch is overgestapt van je 3g-netwerk naar een wifi-verbinding, kun je sinds de update naar Android 4.3 weleens met onverwachtse kosten te maken krijgen aan het einde van de maand.

Android 4.3 wifi onstabiel met automatisch verbinden

Verschillende gebruikers op onder andere Android-website xda-developers geven namelijk aan dat ze problemen hebben met het automatisch verbinden met wifi-netwerken sinds de update naar Android 4.3.

Dit gebeurt volgens de getroffen Android-gebruikers vooral als je even uit het bereik van een wifi-verbinding treedt. Je moet je wifi vervolgens even helemaal uitschakelen of de lijst met beschikbare netwerken openen om weer verbinding te maken met je gebruikelijke wifi-hotspot.

Het probleem lijkt het meest voor te komen op de Galaxy Nexus, maar Nexus 4-gebruikers hebben er naar verluid ook last van, Android Police-redacteur Cody Toombs bijvoorbeeld.

De bug is nog niet erkend door het ontwikkelteam achter Android. Let er tot er een update verschijnt dus even op of je wel een wifi-icoontje bovenin ziet als dat moet! Anders kan je maandelijkse databundel sneller opgaan dan je denkt.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel