Android-apps kopen via rekening nu mogelijk bij Hi en KPN

Android-apps kopen via rekening nu mogelijk bij Hi en KPN

Een groot nadeel van de Google Play Store is dat je er alleen apps kunt kopen als je over een creditcard beschikt. Dit heeft een flink deel van de Nederlanders niet. KPN en Hi maken het daarom mogelijk om Android-apps te kopen via de telefoonrekening.

KPN en Hi zijn de eerste Nederlandse mobiele aanbieders die deze dienst bieden, een dienst die veel Nederlandse Android-gebruikers waarschijnlijk erg fijn gaan vinden.

“Wij zien dat een deel van de klanten geen creditcard heeft of deze niet wil gebruiken, en hierdoor geen betaalde apps of games op hun Android-toestel kunnen installeren. Het aankopen van apps via de mobiele telefoonrekening is een makkelijk en veilig alternatief om te betalen”, aldus KPN.

De nieuwe dienst van KPN en Hi wordt de komende weken eerst uitgerold voor de consumentenmarkt. Klanten krijgen hier nog bericht over. Daarna volgt de zakelijke markt pas.

Android-apps kopen via rekening: hoe het werkt

android-apps kopen via rekeningIn de Google Play Store kon je voorheen alleen kiezen uit verschillende creditcardmerken om je betaling voor of in een app te voltooien. iDeal noch PayPal zijn tot op heden een alternatief in Googles app-winkel. KPN- en Hi-klanten kunnen nu echter hun factuur aangeven als betalingsoptie.

Na iedere aankoop krijg je bovendien een handige e-mail in je inbox, en op je telefoonrekening wordt ook specifiek per app vermeldt wat je allemaal hebt gekocht. Het overzicht raak je dus nooit kwijt en er worden geen extra kosten gerekend voor de dienst.

Er zijn wel enkele beveiliging ingebouwd: zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je maximaal 10 euro per aankoop of 100 euro per maand wilt uitgeven. Er moet tevens bij iedere aankoop een wachtwoord worden ingevuld.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel