Inmiddels 170.000 apps voor Windows Phone verschenen

Inmiddels 170.000 apps voor Windows Phone verschenen

Op een nieuwe website van Microsoft waarop allerlei cijfers staan gepubliceerd meldt Microsoft dat er inmiddels 170.000 apps voor Windows Phone zijn.

Het Windows Phone-platform is momenteel gestaag aan het groeien, maar doet dat volgens Nokia nog niet snel genoeg. Het is daarom waarschijnlijk goed nieuws voor Microsoft dat het aantal apps voor Windows Phone in ieder geval wel wat sneller aan het toenemen is.

Windows Phone 8Volgens de laatste berichten – van een paar maanden geleden – zat Microsoft namelijk op circa 140.000 apps voor zijn Windows Phone-platform. Inmiddels zijn dit er kennelijk 170.000 geworden, wat een groei is van meer dan 20 procent. Het is te hopen voor Microsoft dat deze groei voorlopig kan worden doorgezet.

Apples App Store en de Google Play Store blijven natuurlijk wel de heersers op de markt voor mobiele apps, met aantallen van respectievelijk 900.000 en meer dan een miljoen.

Andere cijfers van Microsoft

In het overzicht wordt ook bekend gemaakt dat er inmiddels 250 miljoen keer iets is gedownload in de Windows Store voor Windows 8 en Windows RT. Dit is echter een andere app-winkel dan die voor de mobiele apps. Skype-gebruikers bellen daarnaast meer dan 2 miljard minuten per dag, een flink aantal.

Bron: Microsoft

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel