Android L: alles wat je moet weten over de nieuwe Android-versie

Android L: alles wat je moet weten over de nieuwe Android-versie

Gisteravond heeft Google tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O de nieuwe versie van Android uit de doeken gedaan: Android L. Het is de grootste update van het besturingssysteem sinds de introductie van Ice Cream Sandwich (4.0) in 2011. Lees verder voor alles wat je moet weten over de Android-versie.

Material design

Android L screenshotAndroid L is simpeler, intuïtiever en universeler dan voorheen, waardoor het besturingssysteem perfect werkt, ongeacht van wat voor apparaat je gebruikmaakt. De nieuwe Android-versie richt zich namelijk niet alleen op smartphones en tablets, maar ook op andere apparaten als wearables.

Het nieuwe ontwerp van Android noemt Google ‘material design'. Het design is responsief, gestroomlijnder en maakt meer gebruik van 3D-effecten en schaduwen. Daarnaast zien de Android-knoppen onder in beeld er speelser uit en zijn er nieuwe animaties, lettertypes en iconen toegevoegd. Het geheel werkt bijzonder soepel; overgangen tussen apps en vensters verlopen vloeiend en elke Google-app heeft zijn eigen kleuren, zodat je ze makkelijk onderscheidt.

Notificaties in Android L

Android L screenshotNotificaties in Android L zweven boven in beeld, zijn snel weg te vegen als je ze wilt negeren of in één tik op te volgen. Bovendien worden ze op het vergrendelscherm getoond, zodat je ze snel kunt checken als je je Android-toestel uit standby-modus haalt.

Handig is ook dat meldingen op een logische manier worden gerangschikt, zodat je berichten ziet die voor jou op dat moment relevant zijn. Het multitaskscherm, waarmee je tussen apps kunt wisselen en applicaties afsluit, is in Android L veranderd in een soort verticale carrousel. Dit moet de gebruiksvriendelijkheid ervan bevorderen.

Nog veel meer over Android L lees je op deze pagina!

Bekijk Android L in actie

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel