De 5 leukste gratis Android-games

De 5 leukste gratis Android-games

Als je een nieuwe Android-smartphone hebt, wil je wellicht ook wat spelletjes spelen op zo'n luxe telefoon. Met die quadcores en dualcore-processors kun je tegenwoordig al een aardig spelletje doen op de meeste toestellen. Smartphone.nl kiest de 5 leukste gratis Android-games voor je uit.

1. Candy Crush Saga

candy crush sagaOm Candy Crush kun je tegenwoordig bijna niet meer heen. Als je op de Facebook-tijdlijn van menig huismoeder kijkt, vliegen de in Candy Crush behaalde records je om de oren. In Candy Crush is het de bedoeling om snoepjes met dezelfde kleur te ‘crushen'. In-app aankopen zijn optioneel als je sneller nieuwe levels wilt vrijspelen. Hard werken werkt dus ook.

Download Candy Crush Saga

2. Pou

pouPou is eindelijk een Tamagotchi in blob-vorm. Maar je kan er veel meer mee dan met die eieren van vroeger kon. Pou moet natuurlijk gevoerd worden en op zijn tijd een poetsbeurt krijgen. In ruil voor die diensten krijg je munten waarmee je je eigen Pou steeds meer uit kunt dossen. Met speciale minigames – die best geinig zijn – kun je ook extra munten scoren.

Download Pou

3. Angry Birds

angry bridsAls je Angry Birds nog niet kent, kom je waarschijnlijk nooit in een winkel als de V&D en heb je misschien nog nooit een telefoon aangeraakt die verbinding kan maken met internet. Angry Birds draait simpelweg om het gooien van vogeltjes richting gemene varkentjes. Die moeten geraakt worden in zo min mogelijk worpen. Inmiddels zijn er al een flink aantal Angry Birds-games.

Download Angry Birds

4. Tetris

tetrisTetris is natuurlijk een klassieker. De eerste Game Boy kreeg het spel gratis meegeleverd en inmiddels zijn er honderden varianten van verschenen, ook voor Android-toestellen . Hierbij kun je wel kiezen uit verschillende modi, waaronder uiteraard de klassieke marathonmodus. Tetris is de beste versie van het klassieke spel dat je kunt hebben op je Android.

Download TETRIS®

5. Temple Run 2

temple run 2Temple Run is in een korte tijd razend populair geworden. Daarom zijn de makers maar snel met een tweede editie van het spel gekomen. Temple Run 2 is een zogeheten ‘endless runner'. Je rent constant door (het poppetje rent van je weg) en moet gaandeweg zoveel mogelijk punten verzamelen en gevaren ontwijken. Als je dit goed doet, kun je eindeloos doorgaan. Anders mag je lekker opnieuw beginnen.

Download Temple Run 2

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel