Asus introduceert nieuwe versie van de PadFone Infinity

Asus introduceert nieuwe versie van de PadFone Infinity

Asus heeft een nieuwe versie van de PadFone Infinity aangekondigd in Tapei, met als grootste vernieuwingen een rappe Snapdragon 800-chip en ondersteuning voor micro-sd-kaarten.

Die Snapdragon 800 van de nieuwe PadFone Infinity huisvest namelijk een 2.2GHz-quadcore-processor. Er is daarnaast een tweede microfoon toegevoegd voor ruisonderdrukking. De interne opslag is vanwege de micro-sd-ondersteuning wel kleiner geworden. Je kunt nu nog alleen kiezen uit 16 of 32GB.

padfone-infinity-300x200Het scherm van de telefoon is wederom 5 inch groot en heeft een resolutie van 1080×1920, die van de tablet 10,1 inch. De skin die Asus over Android heen legt zou ook op enkele punten verbeterd zijn. Hij draait daarnaast op Android 4.2.2 en bevat een 13-megapixel-camera.

De PadFone Infinity is een smartphone die je in een bijbehorende tablet kunt klikken. Hierdoor heb je dus eigenlijk twee apparaten in één, maar beide onderdelen zijn wel los te kopen. Voor de nieuwe PadFone Infinity-smartphone leg je 640 dollar neer; het tabletgedeelte kost je 240 dollar.

Nederlandse beschikbaarheid nieuwe PadFone Infinity

Nederlandse releasedata en prijzen zijn nog niet bekend. Het is al wel bekend dat hij beschikbaar komt in het Titanium Black en Platinum White. Een andere interessante optie is het los kopen van de nieuwe PadFone Infinity-telefoon, want hij is ook gewoon in de tablet van de vorige editie te plaatsen, die gewoon dezelfde resolutie heeft als deze nieuwe versie.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel