KPN laat klanten HBO Go gebruiken via 4g-netwerk als test

KPN laat klanten HBO Go gebruiken via 4g-netwerk als test

KPN start een test met klanten om de HBO Go-app te kunnen gebruiken via het 4g-netwerk. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.

De MB's die je verstookt met het gebruik van de HBO Go-app gaan niet van je bestaande databundel af, maar je moet wel klant zijn van KPN Compleet én een abonnement hebben op het HBO-zenderpakket. Alleen dan word je uitgenodigd voor de verder gratis test.

De test van KPN loopt negen maanden: van 16 september tot en met 30 juni 2014. Je moet voor het gebruik van deze test natuurlijk ook de beschikking hebben over een telefoon die Nederlandse 4g-netwerken ondersteunt. De Samsung Galaxy S4 doet dit al, de iPhone 5 bijvoorbeeld nog niet.

Het KPN 4g-netwerk is momenteel al in de gehele Randstad live. Eind 2014 belooft KPN Nederland voor 80 procent te bedekken met 4g.

Vodafone biedt drie maanden gratis HBO Go

VodafoneDe nieuwe actie van KPN lijkt een reactie te zijn op de aankondiging van de komst van T-Mobiles 4g-netwerk. Bij concurrent Vodafone is het al mogelijk om drie maanden gratis naar HBO Go te kijken als je een Vodafone Red-abonnement afsluit. Ook daar gaan de verbruikte MB's niet van je reguliere bundel af.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel