Bellen via 4G vanaf vandaag mogelijk bij KPN

Bellen via 4G vanaf vandaag mogelijk bij KPN

KPN start met de uitrol van bellen via 4G. Dit heeft verschillende voordelen en is vanaf vandaag beschikbaar voor de eerste klanten.

Bellen via 4G met KPN

De provider startte vorig jaar met een landelijke test en biedt het 4G bellen (Voice over LTE) nu aan voor alle klanten. De eerste gebruikers met een Samsung Galaxy S6 of S6 Edge kunnen met de optie aan de slag, waarbij KPN verwacht dat het aantal gebruikers de komende maanden stijgt. Dit komt mede doordat er in de toekomst meer smartphones worden uitgebracht die de functie ondersteunen.

Het bellen via 4G heeft verschillende voordelen. Zo worden telefoongesprekken sneller opgestart en is de geluidskwaliteit een stuk beter dan bij normaal gebruik. Ook is het zo dat de 4G-verbinding kan worden gebruikt wanneer met het netwerk gebeld wordt.

Telefoongesprekken verlopen nu nog via het 2G- en 3G-netwerk. Hierdoor moest er telkens geschakeld worden tussen de netwerken, en kon er tijdens het bellen alleen van 3G gebruik worden gemaakt. KPN geeft wel aan dat bellen via 4G het beste werkt wanneer allebei de gebruikers over de functie beschikken. Daarom kan het nog even duren voordat iedereen er profijt van heeft.

Bellen via wifi

KPN werkt momenteel ook aan de optie om te bellen via wifi. Dit heet ook wel ‘VoWiFi' en zou volgend jaar beschikbaar moeten worden. Vooral handig van het bellen via wifi is dat je altijd een goed signaal hebt, ook als je 4G-verbinding binnenhuis te wensen overlaat. Goed om te weten is dat de smartphone automatisch schakelt tussen het snelste netwerk, wat dus de 4G- of wifi-verbinding kan zijn.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel