BlackBerry Curve 9720 onthuld: goedkope smartphone met toetsenbord

BlackBerry Curve 9720 onthuld: goedkope smartphone met toetsenbord

BlackBerry heeft de Curve 9720 onthuld, een goedkope smartphone die een fysiek qwerty-toetsenbord huisvest. De Curve 9720 draait nog wel BlackBerry OS 7.1.

BlackBerry OS 7.1 is een oude versie van het besturingssysteem van BlackBerry. Nieuwe BlackBerry-modellen, zoals de Q10 en Z10, draaien op BlackBerry 10.1 inmiddels, een volledig vernieuwde versie van BlackBerry OS.

De BlackBerry Curve 9720 heeft een 2,8 inch-touchscreen en een fysiek qwerty-toetsenbord daaronder. Je zult je waarschijnlijk afvragen wat je met dergelijke gedateerde specificaties aanmoet, maar het aanbod van telefoontoestellen met fysiek toetsenbord is niet zo groot meer.
curve 9720
De BlackBerry Q5, het voordeligste BlackBerry OS 10.1-model, kost daarnaast ook nog meer dan 300 euro. Een goedkoper alternatief is daarom meer dan welkom, al hadden we daar liever ook versie tien van BlackBerry's besturingssysteem op gezien.

De BlackBerry Curve 9720 bevat verder een 5-megapixel-camera en 512MB aan interne opslagruimte (uitbreidbaar met micro-sd-kaarten).

BlackBerry Curve 9720 kopen

Het is nog niet bekend wanneer de BlackBerry Curve 9720 in de Nederlandse winkels komt te liggen. De prijs is eveneens nog onbekend, al zal deze waarschijnlijk ver onder de 300 euro liggen. Anders schiet BlackBerry zich natuurlijk zelf in de voet.

Het toestel verschijnt daarnaast is het blauw, paars, roze, wit en zwart.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel