BlackBerry Messenger voor onbepaalde tijd uitgesteld

BlackBerry Messenger voor onbepaalde tijd uitgesteld

De lancering van BlackBerry Messenger voor Android en iOS had dit weekend moeten plaatsvinden. Daar is echter niets van terecht gekomen. BlackBerry heeft alle wachtenden zaterdagavond echter om geduld gevraagd: de introductie van de dienst is namelijk voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De uitstel komt door een lek van een vroege versie van BlackBerry Messenger voor Android. Deze werd binnen 8 uur door maar liefst 1,1 miljoen actieve gebruikers gedownload, maar bevat nog veel problemen die BlackBerry eerst wil verhelpen. Deze vroege versie oefent bijvoorbeeld nog een enorm zware druk uit op de servers van BBM.

Verschil tussen BlackBerry Messenger en WhatsApp

BlackBerry Messenger lijkt wat functionaliteit betreft enorm op WhatsApp, al is er wel een klein verschil: het eerste vinkje in WhatsApp geeft aan dat je bericht verzonden is, een tweede bevestigt de ontvangst bij de ander.

BlackBerry Messenger gebruikt de twee checks om aan te geven of een bericht afgegeven en gelezen is. Daarmee lijkt de dienst wat dit betreft dus meer op Facebook Messenger, dat je ook laat weten wanneer iemand je berichtje leest.

Het wordt in BlackBerry Messenger eveneens mogelijk om bestanden en stemberichten te versturen naar je contacten. Groepsgesprekken mogen met maximaal 30 personen gevoerd voerden, en via Broadcast Message kun je in één keer een bericht naar al (of een deel van) je contacten sturen.

Een ander interessant punt: WhatsApp is tegenwoordig betaald, al gaat dat maar om minder dan een euro per jaar. BBM is voorlopig nog helemaal gratis. Wanneer er een nieuwe releasedatum voor BlackBerry Messenger bekend is, lees je het uiteraard op Smartphone.nl.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel