BlackBerry binnenkort voor 3,5 miljard euro verkocht aan investeerders

BlackBerry binnenkort voor 3,5 miljard euro verkocht aan investeerders

BlackBerry is door een investering van maar liefst 3,5 miljard euro in handen gekomen van het bedrijf Fairfax Financial. 

De fabrikant heeft een intentieverklaring getekend hiervoor, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht. De aandelen van BlackBerry moeten nu voor 9 euro per stuk worden verkocht. Deze verkoop wordt geleid door financieel dienstverlener Fairfax Financial. Het is echter nog niet bekend welke partijen er nog meer aan de overname verbonden zijn.

Voordat de deal voltooid kan worden moet BlackBerry eerst nog een zogeheten ‘due diligence'-onderzoek laten uitvoeren. Hierbij wordt de administratie van het bedrijf goed doorgenomen. Het wordt verwacht dat dit onderzoek voor 4 november is afgerond.

Enorm verlies afgelopen kwartaal

BlackBerry maakte vorige week nog bekend dat het in het afgelopen kwartaal 1 miljard verlies heeft geleden. Dit kwam voornamelijk door een tegenvallende omzet. Die bedroeg slechts 1,6 miljard dollar, terwijl beleggers op zo’n 3 miljard dollar hoopten. BlackBerry OS 10 en nieuwe modellen als de BlackBerry Q10 en BlackBerry Z10 hebben BlackBerry dus niet teruggebracht naar waar het wil zijn op de mobiele markt.

BlackBerry hoopt dit tij te gaan keren door de komende jaren slechts vier smartphones per jaar uit te brengen: twee high-end en twee instapmodellen, die hoogstwaarschijnlijk alleen voor de zakelijke markt verschijnen. Daarnaast moeten er de komende maanden nog 4500 (jazeker, hier staat geen nul verkeerd) ontslagen vallen. Dit zou de kosten van het bedrijf op den duur 50% aan kosten moeten schelen.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel