Blackphone: smartphone met hoge mate van privacybescherming op komst

Blackphone: smartphone met hoge mate van privacybescherming op komst

De Spaanse start-up GeeksPhone en het Amerikaanse bedrijf Smart Circle, dat een service voor versleutelde communicatie levert, werken samen aan de Blackphone: een smartphone die de privacy van gebruikers beter waarborgt dan de toestellen die momenteel op de markt zijn.

De high-end Blackphone moet een hogere mate van privacybescherming bieden en dat is hard nodig zo betogen de makers, aangezien technologie steeds meer vervlochten is met onze samenleving. De smartphone draait op een aangepaste en veilige versie van Android genaamd PrivatOS.

Het besturingssysteem werkt op zo'n manier samen met de hard- en software van het toestel dat alle activiteiten die je uitvoert, plaatsvinden in een beschermde omgeving. Zo zijn alle e-mails en sms'jes die je met de Blackphone verstuurt, automatisch versleuteld. De video hieronder geeft een indruk van de ontwikkeling en de functies van het toestel. Specificaties, een prijs en een releasedatum zijn vooralsnog niet bekend.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel