Candy Crush app levert 500.000 euro per dag op

Candy Crush app levert 500.000 euro per dag op

Het is soms verbazingwekkend hoeveel app-ontwikkelaars gratis weg lijken te geven, maar in-app aankopen maken een hoop goed: zo levert de Candy Crush-app haar makers bijna 500.000 euro per dag op.

De gratis Candy Crush-app werkt volgens een simpel principe: verschuif snoepgoed op een raster om het te sorteren. Vervolgens verdwijnt het snoep, en komt er nieuw lekkers voor in de plaats. Er worden je bepaalde doelen gesteld, en door het spel heel veel te spelen kom je sneller bij je doel en krijg je meer mogelijkheden.

Veel spelers kunnen dat geduld echter niet opbrengen, en kiezen voor de kortere weg richting het doel. Het is dit soort spelers waar de makers van Candy Crush zich op richten: om sneller doelen te bereiken moet je namelijk betalen. Klaarblijkelijk weet Candy Crush spelers zo lekker te maken met bepaalde in het vooruitzicht gestelde functies, dat ze er zonder na te denken geld voor neerleggen.

Candy Crush app brengt 180 miljoen euro per jaar op

candycrushOp een goede dag wordt er inmiddels bijna 500.000 euro binnengeharkt. Op jaarbasis betekent dat een winst van bijna 180 miljoen euro. Op zo’n manier kun je apps prima gratis aanbieden, en dat gebeurt dan ook op grote schaal: van de 50 best verdienende apps in de App Store zijn er momenteel 45 in eerste instantie gratis, en kunnen spelers betalen voor extra items of mogelijkheden.

Ken je Candy Crush niet, en wil je graag weten waarom het zo verslavend is, probeer het dan vooral uit: het is immers gratis zolang je je niet laat verleiden tot aankopen.

Download Candy Crush Saga voor Android en iPhone (gratis)

Gratis apps in App Store

En nu het dan toch over gratis games gaat: wegens het 5-jarig jubileum van de App Store op woensdag, zijn er momenteel ook een hoop games zónder in-app aankopen gratis. Zustersite iPhoned maakte een overzichtje van deze gratis iPhone apps.

Via: 9to5Mac

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel