Chinese fabrikant verkoopt 100.000 smartphones in anderhalve minuut

Chinese fabrikant verkoopt 100.000 smartphones in anderhalve minuut

De eerste productiereeks van het Chinese Xiaomi's nieuwste smartphone was in 90 seconden uitverkocht. Het toestel is ook al 7,5 miljoen keer gereserveerd.

Het toestel genaamd Xiaomi Hongmi, wat staat voor Rode Rijst, werd twee weken geleden voor het eerst gepresenteerd en is sindsdien enorm populair. Daardoor is het niet verwonderlijk dat de eerste batch van de Android-smartphone al in minder dan twee minuten was uitverkocht.

Enorm goede specificaties voor enorm lage prijs

De prijs en specificaties van de Xiaomi Hongmi liegen er niet om: voor minder dan 100 euro krijg je een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels, een 1.5GHz-quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en een 8-megapixel-camera. Daarbovenop komt ook nog een 1.3-megapixel-frontcamera, 4GB aan opslagruimte (uitbreidbaar) en een batterij van 2000 mAh.

Dit is voor iets minder dan 100 euro natuurlijk al een heel uitstekend pakket, maar de Xiaomi Hongmi biedt ook nog eens ondersteuning voor twee simkaarten, heeft een scherm van krasbestendig Gorilla Glass 2 en draait op Android 4.2.

red rice

Neem een toestel als de LG Nexus 4 ter vergelijking. Daar betaal je nog minimaal 350 euro voor vergelijkbare specificaties. De Nexus 4 heeft alleen 2GB aan werkgeheugen en minimaal 8GB aan opslagcapaciteit.

China bezig aan opmars op smartphonemarkt

In 2011 kwam het Chinese Xiaomi met zijn eerste Android-telefoon op de markt. Ook toen al leken de toestellen erg veel op de vlaggenschepen van concurrenten als HTC en Samsung, maar voor een veel lagere prijs.

In de eerste helft van 2013 verkocht het bedrijf meer dan 7 miljoen toestellen en had het een omzet van meer dan 1,6 miljard euro. Frappant detail: op de Chinese smartphonemarkt is Xaomi nog niet eens een top 3-speler. Daarvoor moet het eerst nog Samsung, Lenovo, Yulong, ZTE en Huawei qua omvang passeren.

Via: NUtech

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel