Chromecast kopen in Nederland vanaf vrijdag mogelijk voor 49,95 euro

Chromecast kopen in Nederland vanaf vrijdag mogelijk voor 49,95 euro

Vanaf 8 november kun je een Chromecast kopen in Nederland voor 49,95 euro. De Chromecast is Googles slimme hdmi-stick waarmee je multimedia streamt naar televisies.

Chromecast kopen mogelijk vanaf 8 november

Chromekast kopenEen Chromecast kopen in Nederland kan vanaf aankomende vrijdag in de Android-winkel O-Droid in Arnhem. Voor het apparaatje betaal je 49,95 euro. Hiervoor krijg je een slimme hdmi-stick die je in je tv stopt en met wifi verbindt. Hierna kun je content van verschillende bronnen streamen, ook via je smartphone of tablet.

De Chromecast werkt met de cloud. Zo wordt alle content die je naar de Chromecast streamt via de servers van Google ingeladen. Zo speel je dus niet direct content vanaf bijvoorbeeld YouTube, maar geef je Google een seintje dat YouTube de video naar jouw Chromecast moet verzenden.

Enkele apps die al door Chromecast worden ondersteund, zijn YouTube, Google Play Music en de Chrome-desktopbrowser. Vooral het streamen van Chrome-tabbladen naar de mediaspeler is een belangrijke functie. Met een minimale vertraging wordt het tabblad op de televisie getoond en momenteel worden videospelers van onder andere RTL XL, Uitzending Gemist en een reeks andere videospelers ondersteund. Ook Netflix is te gebruiken in combinatie met de Chromecast.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel