Fairphone heeft al meer dan 5000 exemplaren verkocht

Fairphone heeft al meer dan 5000 exemplaren verkocht

Fairphone is een Android-smartphone die onder de juiste omstandigheden wordt gemaakt. Het project heeft inmiddels meer dan vijfduizend exemplaren verkocht en 1,5 miljoen euro opgehaald. 

Dit is genoeg om de productie van de eerlijke smartphone te beginnen. Het door twee Nederlanders opgerichte bedrijf wil met de Fairphone een product maken, waarbij de werkomstandigheden voorop staan, conflict-vrije materialen worden gebruikt en een transparante prijs van toepassing is. Nu de productie kan beginnen moeten de Fairphone-toestellen rond oktober beschikbaar voor die eerste vijfduizend kopers.

Fairphone: vrij indrukwekkende specificaties

De Fairphone is voorzien van een quadcore-processor van 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte, een 4,3 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels, een 8 megapixel-camera en een 1,3 megapixel-frontcamera. De batterij heeft een capaciteit van 2000 mAh. De eerlijke smartphone bevat bovendien twee simkaarten en draait op Android 4.2, de meest recente versie van Googles besturingssysteem.

Op het Flickr-account van Fairphone is de productie van begin tot eind te volgen, van de oerwouden in Congo tot de fabrieken in China.

Je kunt de Fairphone nog voor negen dagen bestellen. Dit kost je 325 euro en het toestel is uiteraard simlockvrij. In de onderstaande video kun je nog meer zien over het interessante project.

http://vimeo.com/66409578#at=0

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel