Google Keyboard: Nexus-toetsenbord nu voor iedere Android

Google Keyboard: Nexus-toetsenbord nu voor iedere Android

Het handige Google Keyboard is eindelijk uitgekomen voor alle Android-toestellen. Alle Android-toestellen die werken met versie 4.0 of een latere kunnen nu gebruikmaken van de app.

Google Keyboard 2Google Keyboard biedt handige correctievoorspellingen en je kunt woorden typen door van letter naar letter te vegen. Maak je echter niet druk als je nog niet precies begrijpt hoe dit werkt: Google geeft een handige rondleiding door de app, voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat.

Bij Android 4.0 passend design

Het ontwerp van de app is in lijn met het zogeheten Holo-design dat met Android 4.0 werd geïntroduceerd. Daardoor past de app goed in iedere Android-omgeving. Google Keyboard werkt daarnaast snel een accuraat, waardoor er eigenlijk geen redenen zijn om de app niet te proberen.

De app heeft zelfs functies gekregen die het speciale toetsenbord nog niet eens heeft op de Nexus-toestellen van Google. Zo is de autocorrectie verbeterd, is er een nieuw persoonlijk woordenboek en is er een nog uitgebreidere instellingenpagina aan de app toegevoegd.

Download Google Keyboard voor Android (gratis)

Geschreven door Gijs Ettes

Voormalig hoofdredacteur van Smartphone.nl met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.