Tele2 laat Android-gebruikers binnenkort apps betalen via telefoonrekening

Tele2 laat Android-gebruikers binnenkort apps betalen via telefoonrekening

Binnenkort kun je bij Tele2 Android-apps via je telefoonrekening betalen. Voordat de feature wordt uitgerold, zoekt het bedrijf klanten die mee willen denken over hoe het in de praktijk moet gaan werken.

Tele2 apps via telefoonrekening

Tele2 liet je tot voor kort nog geen apps afrekenen via je telefoonrekening. Nu zoekt de provider via zijn forum testers voor de functie, in het bijzonder voor hoe gekochte apps op je factuur moeten verschijnen. Vanaf 5 april kunnen alle klanten hun apps via hun maandelijkse rekening betalen, zo belooft de Zweedse provider.

Testers die meehelpen doen dit niet voor niets. Als je een steentje bijdraagt aan het testen, krijg je eenmalig korting op je telefoonrekening. De hoogte van die korting is nog niet bepaald, maar je hulp wordt in ieder geval beloond. Dat geld kun je weer uitgeven aan bijvoorbeeld apps.

Tele2 apps via telefoonrekening

Wil je meewerken met de test? Dan moet je via het forum van Tele2 een privébericht sturen aan de medewerker die het bericht geplaatst heeft. Je krijgt dan vanzelf meer informatie over wat je precies moet doen.

KPN en T-Mobile bieden al langer het betalen van apps via je telefoonrekening aan. Vodafone en Tele2 laten je dit nog niet doen, al experimenteerde Vodafone een paar jaar geleden nog wel met de feature. Uiteindelijk besloot het bedrijf de functie niet uit te rollen in Nederland.

Ook Apple biedt de mogelijkheid om apps te kopen via je telefoonrekening aan. Die functie is in een aantal landen uitgerold, maar niet in Nederland. Wanneer Nederlanders in de App Store mogen betalen via hun provider is nog niet bekend. Mensen met een iPhone met Tele2 abonnement zullen voorlopig dus een andere betaalmethode moeten gebruiken.

Apps kopen via de Play Store

Wil je apps kopen via de Play Store, dan heb je een geldige betaalmethode nodig. Hiervoor kun je Google Play-tegoed of cadeaubonnen gebruiken, maar ook creditcards of PayPal. iDeal, de in Nederland meest gebruikte online betaalmethode, is niet te gebruiken in de Play Store. Via de factuur van je abonnement afrekenen is dan ook een makkelijke manier om te betalen voor je apps die voor iedereen te gebruiken is.

Ben je op zoek naar een Tele2-abonnement? Op onze zustersite OnlySim vind je in iedere prijscategorie het Tele2 sim only abonnement dat bij jou past. Ook met een Tele2-abonnement zonder toestel kun je straks apps afrekenen via je telefoonrekening. Je hebt dus niet per se een toestel van de provider nodig.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel