Goedkope high-end Xtreamer Joyz vanaf nu verkrijgbaar

Goedkope high-end Xtreamer Joyz vanaf nu verkrijgbaar

De Xtreamer Joyz, het nieuwe model van het ietwat onbekende Xtreamer, is vanaf vrijdag verkrijgbaar. De smartphone biedt goede specificaties voor een lage prijs. Zo bevat de Joyz een 4,7 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, een quadcore-processor die draait op 1,4GHz en een 13-megapixel-camera.


De Joyz is verder voorzien van 8GB aan interne opslag, 1GB werkgeheugen en Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Een update naar Jelly Bean (4.2) is al beschikbaar. De smartphone beschikt daarnaast over een flinke accu van 2500 mAh en het krasbestendige Gorilla Glass 2.0. Xtreamers smartphones hebben een eigen softwarelaag over Android, genaamd Deck. Deze brengt echter weinig extra apps of mogelijkheden.

In maart werd de Xtreamer Joyz al aangekondigd. De Joyz lijkt op basis van specificaties veel op toestellen als de Samsung Galaxy S3, maar heeft wel een aantrekkelijkere prijs dan de smartphone van Samsung. De Xtreamer Joy is vanaf 300 euro beschikbaar terwijl de Galaxy S3 pas vanaf circa 375 euro in de winkels ligt. Een dergelijk lage prijs voor de specificaties is vrij aantrekkelijk en concurreert met de prijzen die veel Chinese smartphonefabrikanten hanteren.

De Xtreamer Joyz is via de webshop van Xtreamer te koop.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel