Gratis bellen met Facebook Messenger

Gratis bellen met Facebook Messenger

Facebook heeft heel stilletjes een nieuwe functie aan Facebook Messenger toegevoegd die het mogelijk maakt om  gratis met Facebookvrienden te bellen. De belfunctie werkt vooralsnog alleen op iOS en Android.

Facebookgebruikers uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk konden al naar elkaar via Facebook Messenger bellen. Nu zijn ook Nederland en België aan de beurt. Door de functie gaat Facebook Messenger de concurrentie met Viber, Skype en het recent gelanceerde Hangouts aan.

In Facebook Messenger zit de belfunctie wel ietwat verstopt. Je moet eerst naar de betreffende contactpersoon gaan, zijn of haar informatie-kaart in te zien en daar op ‘bel gratis' te drukken. Een snellere manier wordt mogelijk via een update voor Facebook Messenger nog in de toekomst toegevoegd. Het is mogelijk om zowel via 3g als wifi te bellen, en bij laatstgenoemde ligt de kwaliteit vanzelfsprekend hoger. Hoe sneller je internetverbinding, hoe beter de belverbinding en daarmee ook de audiokwaliteit.

Tijdens een gesprek heb je de mogelijkheid om het geluid aan te passen of te dempen. Daarnaast worden gesprekken via de iconische Chat Heads in de app weergegeven, een nieuwe feature die Facebook samen met Facebook Home presenteerde. Door de Chat Heads kunnen gebruikers snel tussen gesprekken en de app wisselen.

Download Facebook Messenger voor Android en iOS (gratis)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel