Samsung Galaxy Note 3 Neo komt in maart, kost 579 euro

Samsung Galaxy Note 3 Neo komt in maart, kost 579 euro

Samsung heeft vandaag de Galaxy Note 3 Neo onthuld, een high-end phablet die in maart verschijnt voor een adviesprijs van 579 euro. Kopers hebben de keuze tussen een zwarte en een witte variant.

Galaxy Note 3 Neo toestelDe 3G-variant van de Galaxy Note 3 Neo beschikt over een 1,6GHz-quadcore-processor, maar welk type dit precies is, heeft Samsung niet bekendgemaakt. Verder lijkt de smartphone toch vooral op een opgefriste Note 2, met een identiek 5,5 inch-scherm (1280 bij 720 pixels) en eveneens 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen.

Verder zijn dezelfde camera’s (8 en 1,9 megapixel) en accu (3100 mAh) aan boord. Wel is de Galaxy Note 3 Neo, in tegenstelling tot de Note 2, voorzien van een achterklep van kunstleer. Dat geeft het toestel een chique uitstraling en zorgt dat het fijn in de hand ligt. Ook is de Neo met 8,6 millimeter net iets dunner.

Net als andere toestellen in de Note-serie is de Galaxy Note 3 Neo voorzien van een stylus, waarmee je bijvoorbeeld notities en tekeningen maakt. Samen met de diverse apps (Air Command, Action Memo, Scrapbook, Screen Write, S Finder Window Pen) kun je daarnaast snelle acties in Android uitvoeren met het pennetje. De Neo draait bij verschijning in maart op Android 4.3 (Jelly Bean), met daar overheen Samsungs TouchWiz-skin. Of een update naar Android 4.4 in de planning zit, is vooralsnog niet bekend.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel