‘Samsung Galaxy A7: dunne metalen phablet met vlotte specs’

‘Samsung Galaxy A7: dunne metalen phablet met vlotte specs’

Vorige week meldde we al dat een aantal specificaties van de Samsung Galaxy A7 waren gelekt. Deze zijn nu door SamMobile bevestigd.

Dunne metalen smartphone

Galaxy A7 specsSamsung's Galaxy A7 maakt, net als de Galaxy A5 en A3, deel uit van de nieuwe Galaxy A-lijn. Deze toestellen in deze lijn kenmerken zich door de metalen body, die ook aanwezig is op de Galaxy Alpha. Het nieuwe toestel van Samsung richt zich op een oudere doelgroep, met een verwachte adviesprijs van 500 euro. Ter vergelijking: de Galaxy A5 en A3 kosten respectievelijk 410 en 310 euro, maar hebben minder krachtige hardware. Ze komen verder in het eerste kwartaal van volgend jaar uit, dus het is aannemelijk dat ook de A7 rond deze periode verschijnt.

Samsung Galaxy A7 specs

De Galaxy A7 specs komen behoorlijk overeen met eerder gelekte informatie. Zo heeft ‘ie een groot super-amoled-scherm (5,5 inch) met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De keuze voor een 1080p-scherm is wat ons betreft een verstandige, aangezien een QHD-scherm een behoorlijke aanslag zou zijn op de 2600 mAh-accu. De Galaxy A7 draait uit de doos Android 4.4.4 (KitKat), al lijkt een update naar Lollipop aannemelijk.

Onderhuids is verder een octacore-processor (1,8GHz en 1,3 GHz), 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en 4G-ondersteuning aanwezig. Aan de achter- en voorkant van het toestel vinden we een 13- en 5-megapixel-camera. De Galaxy A7 is tot slot 6,3 millimeter dik en weegt 150 gram. Daarmee is hij niet het lichtste, maar wel het dunste toestel dat Samsung ooit heeft gemaakt.

(Via)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel