‘iPhone 5C vervangt iPhone 5, 4S wordt goedkoopst’

‘iPhone 5C vervangt iPhone 5, 4S wordt goedkoopst’

Vanuit de gedachte ‘een week geen geruchten over nieuwe iPhones, is een week niet geleefd': de bekende analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat de iPhone 5C niet de goedkoopste telefoon zal worden.

Die rol is volgens Ming-Chi Kuo weggelegd voor de iPhone 4S. De iPhone 4 zou uit de handel worden genomen. Hetzelfde zou gelden voor de iPhone 5, die in de ogen van Kuo plaats moet maken voor de iPhone 5C.

Dat is opvallend, wat tot nu toe namen analisten altijd aan dat de iPhone 5C Apples budget toestel zou worden, de iPhone 5S het duurste toestel en de iPhone 5 de nieuwe mid-range telefoon.

‘iPhone 5C vervangt iPhone 4 en 4S'

Er doen echter ook geruchten de ronde dat de iPhone 5C wel degelijk Apples laagst geklasseerde telefoon gaat zijn, en zowel de iPhone 4 als de iPhone 4S gaat vervangen. De gedachte hierachter is dat alle telefoons van Apple dan even groot zouden zijn, én de nieuwe lightning-aansluiting bevatten. Deze redenering klikt ons in alle eerlijkheid iets waarschijnlijker in de oren.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Apple op 10 september een eind maken aan alle twijfel, onduidelijkheid en speculatie wanneer het bedrijf haar plannen voor de iPhone ontvouwt. Lees tot die tijd zeker de geruchtenoverzichten die zustersite iPhoned opstelde over de iPhone 5S en iPhone 5C!

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel