‘Nokia Bandit: 6 inch grote Windows Phone in aantocht met 1080p’

‘Nokia Bandit: 6 inch grote Windows Phone in aantocht met 1080p’

Nokia komt later dit jaar met een Windows Phone-model met 6 inch groot scherm, de Nokia Bandit genaamd. Dit 6 inch-scherm zou een resolutie van 1080×1920 pixels hebben.

Daarnaast zou de Nokia Bandit, wat hoogstwaarschijnlijk een codenaam is voor een nieuw Lumia-toestel, een quadcore-processor van het merk Qualcomm Snapdragon bevatten. Een scherm met een resolutie van 1080×1920 pixels is echter het interessantste aan de vermeende HTC-telefoon, aangezien er nog geen Windows Phone-toestellen met deze resolutie zijn.

De camera van de HTC Bandit heeft volgens de bronnen van The Verge een 20-megapixel-sensor. Deze grote sensor zorgt er wel voor dat de camera de behuizing een kleine bobbel aan de achterkant geeft, net zoals dat het geval is bij de Nokia LUmia 925.

Update voor Windows Phone 8 nodig voor 1080p

Windows Phone 8Er moet nog wel een update voor Windows Phone 8 verschijnen voordat er ondersteuning is voor 1080p-resoluties. Deze verbetering wordt geïntroduceerd met de zogeheten GDR3-update, die voor het eind van het jaar moet verschijnen.

Deze Windows Phone-update zorgt er tevens voor dat er meer live tiles op je homescherm kunnen staan, voegt een ‘rotation lock' toe en laat je je Windows Phone 8-smartphone als carkit gebruiken.

Zodra er meer bekend is over deze interessante Windows Phone met hoge resolutie, lees je het uiteraard op Smartphone.nl.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel