iPhone 7 nu te bestellen in Nederland: dit moet je weten

iPhone 7 nu te bestellen in Nederland: dit moet je weten

Het is zover, want de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn vanaf vandaag te bestellen in Nederland en België. Daarom hebben we de beste prijzen en aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.

iPhone 7 bestellen in Nederland

Het is best bijzonder dat de iPhone 7 nu al in Nederland en België te reserveren is, want het is voor het eerst dat we in de eerste groep landen zitten waar de nieuwe iPhone wordt uitgebracht. Vanaf vandaag kun je de smartphone bestellen, waarna je ‘m op 16 september ontvangt. Op die dag vindt de release plaats.

Het goedkoopste model van de iPhone 7, dat over 32GB opslag beschikt, heeft een prijs van 769 euro. Ook is er een 128GB- en 256GB-versie beschikbaar, die respectievelijk 879 en 989 euro kosten. Het 32GB-model van de iPhone 7 Plus is met 909 euro standaard een stuk duurder, terwijl je voor de varianten met 128GB en 256GB respectievelijk 1019 en 1129 euro betaalt.

De nieuwe iPhones komen in twee nieuwe kleuren: zwart en gitzwart. Ook zijn ze in het zilver, roségoud en goud beschikbaar. Houd er rekening mee dat de zwarte en gitzwarte iPhone 7 alleen worden verkocht met 128GB of 256GB opslag, en op het moment van schrijven later wordt geleverd. De gitzwarte is bovendien behoorlijk krasgevoelig, waardoor het handig is om tegelijk een hoesje aan te schaffen.

Wil je de iPhone 7 kopen, dan kun je onder andere terecht bij Belsimpel, Mobiel.nl, Coolblue en Belcompany. Hieronder hebben we de beste aanbiedingen per provider voor je op een rijtje gezet.

In de prijsvergelijker van zustersite iPhoned kun je heel makkelijk het beste iPhone 7 abonnement kiezen, waarbij je kunt filteren op kleur, opslagcapaciteit, hoeveelheid belminuten en het aantal MB’s. De iPhone 7 los kopen is natuurlijk ook mogelijk.

Meer over de iPhone 7 en iPhone 7 Plus

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn volgens Apple de beste smartphones die het bedrijf tot nu toe heeft gemaakt. De telefoons introduceren enkele belangrijke vernieuwingen, al waren deze door de vele geruchten vooraf al bekend. Zo beschikt de nieuwe iPhone over een waterdichte behuizing en een design dat sterk lijkt op dat van de iPhone 6S.

Ook de camera is van een flinke upgrade voorzien. Deze schiet nog steeds foto’s in 12 megapixel, maar heeft een cameralens met een lager diafragma van f/1.8. Hierdoor vangt de camera meer licht op, en kan hij zo betere foto’s maken in het donker. Een fijne verbetering, al waren de camera’s van de iPhone 6S ook uitstekend.

De iPhone 7 Plus, die weer een stukje groter (5,5 inch) is dan zijn kleinere broertje (4,7 inch) heeft een dubbele camera, die 2x optische met zich meebrengt. Verder wordt de telefoon aangedreven door dezelfde A10 Fusion-chip, al is er wel meer werkgeheugen aanwezig.

Minder goed nieuws is dat de koptelefoonaansluiting is verdwenen. Oortjes kun je via de Lightning-poort aan de onderkant, die ook wordt gebruikt om de iPhone 7 op te laden, aansluiten. Wil je toch een headset met een normale 3,5mm-jack gebruiken, dan moet je de meegeleverde adapter gebruiken. Apple introduceert ook de zogeheten AirPods, een setje draadloze oordopjes die voor 179 euro wordt verkocht.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel