T-Mobile experimenteert met tijdelijke databundels

T-Mobile experimenteert met tijdelijke databundels

De Nederlandse provider T-Mobile experimenteert met tijdelijke databundels. Deze bundels variëren van 5GB tot 50GB en kunnen op verschillende tijdstippen worden ingezet.

Tijdelijke databundels

Dat laat T-Mobile weten op de eigen website. Er zijn vijf tijdelijke bundels: uur, weekend, ochtendspits, avondspits en nacht. De bundels zijn momenteel nog niet toegankelijk voor alle klanten van T-Mobile. Volgens de providers hebben een aantal abonnees een sms gehad over de test.

De bundel is te activeren door de naam van de bundel te sms'en naar 2244. T-Mobile hanteert verschillende prijzen en datalimieten voor de zogenoemde onbeperkte bundels. Voor één uur onbeperkt internet (tot 5GB) betaal je twee euro, voor een weekend (50GB) betaal je vijf euro. Onbeperkt internet tussen 07:00 uur en 10:00 uur ‘s ochtends (20GB) kost vier euro, de avondspits-bundel (20GB) is geldig tussen 16:00 en 19:00 uur en kost vier euro en voor de onbeperkt internetten tussen 22:00 uur en 06:00 uur (50GB) betaal je vijf euro. Deze aanbiedingen zijn volgens T-Mobile wekelijks aan veranderingen onderhevig.

Afmelden voor de test

Zodra je een activeringssms verstuurd hebt, gaat de databundel direct in. De kosten van het afnemen van een dergelijke bundel worden verrekend met je maandelijkse abonnementskosten en staan ook vermeld op de factuur. De proefpersonen van het experiment zijn willekeurig gekozen en hoeven niets te doen, mochten ze niet geïnteresseerd zijn in een tijdelijk onbeperkte databundel. Je kunt je in dat geval ook afmelden door ‘AFMELDEN' naar 1244 te sturen.

Wanneer de tijdelijk onbeperkte databundels voor iedereen beschikbaar komen, is nog onbekend. T-Mobile introduceerde kortgeleden ook al de mogelijkheid voor klanten om tot 250GB te internetten in de EU zonder extra kosten en de mogelijkheid om je abonnement de eerste maand uit te proberen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel